Valitse Sivu

Emerituspiispan jäähyväismessu

Emerituspiispan jäähyväismessu

Loppiaismessua vietettiin Pyhän Henrikin katedraalissa tavallista haikeammissa tunnelmissa, kun kyseessä oli samalla emerituspiispa Teemu Sipon SCJ jäähyväismessu. Jo seuraavalla viikolle piispan oli muuttamassa Saksaan siihen samaan Pyhän Sydämen luostariin, jossa hän opiskeluaikanaan asui Freiburgissa. Katedraali oli ääriään myöten täynnä messuvieraita. Piispan oma saarna ja varsinkin hänen esittämänsä nöyrät kiitokset messun lopussa vahvistivat käsitystä Kristuksen lempeää rakkautta välittävästä sielunpaimenesta.

Messun lopussa puheenvuoron käyttivät myös katedraaliseurakunnan puolesta Heikki Aronpää, jonka maalaaman kauniin akvarellin Pyhän Henrikin katedraalista piispa Teemu sai lahjaksi, Pyhän Haudan ritarien käskynhaltija Verna Paloheimo ja hiippakunnan asiainhoitaja isä Marco Pasinato. Messun jälkeen läksiäisjuhla jatkui seurakuntasalissa.

*

Piispa Teemun terveiset Freiburgista

Emerituspiispa Teemu Sippo SCJ on päässyt perille Saksaan. Hän lähetti sieltä seuraavat terveiset: 

”Veljeni Totti ja minä lähdimme Vuosaaresta iltapäivällä 12.1. laivalla kohti Saksan Travemündea. Matka kesti sinne 30 tuntia ja olimme perillä myöhään illalla 13.1. Sen jälkeen ajoimme autolla yötä myöten Freiburgiin, n. 850 km, ja saavuimme perille Pyhän Sydämen luostariin Okenstrasselle aamulla klo 9 aikaan 14.1. Oli ilo nähdä talon esimies ja muut kanssaveljet. Tervehdys kaikille Freiburgista!”

KATT

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

KATOLINEN VARTTI (audio)

Kaikki lähetykset 2020-

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Uusimpia videoita

Ladataan...

Arkistot