Valitse Sivu

Koronarajoitukset voimassa ainakin elokuun loppuun

Koronarajoitukset voimassa ainakin elokuun loppuun

Helsingin hiippakunnan asiainhoitaja on hiippakunnan neuvonantajakollegion kanssa päätynyt pitämään voimassa nykyiset koronaohjeet vielä koko elokuun ajan. Ohjeisiin voi tutustua hiippakunnan kotisivuilla osoitteessa https://katolinen.fi/covid-19/.

Aluehallintoviraston määräykset ja suositukset, joissa painotetaan hygieniaa ja turvavälien pitämistä (vrt. OPM:n ja THL:n ohje), ovat voimassa elokuun loppuun; syyskuuta varten saataneen lähiviikkoina uudet ohjeet, jotka voivat johtaa koronaohjeiden uudistamiseen myös katolisessa kirkossa.

Hiippakunnassa toivotaan poikkeusolojen loppumista. Hiippakunnan asiainhoitajan isä Marco Pasinaton mukaan ”toivomme kovasti, että syyskuun alusta lähtien voisimme palata täysin normaaliin tilaan messunvieton suhteen, eli että ei olisi rajoituksia osallistujien määrässä, ehtoollisen jakamisessa, turvaväleissä tai muutenkaan. Toivotaan, että kaikki olisi pian ohitse.”

Tänä vuonna koronarajoitukset estävät kuitenkin yhteisen hiippakuntajuhlan järjestämisen.

Hiippakunnan kuurian toimistojen etätyösuositus päättyy heinäkuun lopussa.

KATT

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...