Valitse Sivu

Surunvalitteluja emerituspaavi Benedictukselle

Surunvalitteluja emerituspaavi Benedictukselle

Emerituspaavi Benedictuksen kuoleman jälkeen kaikkialla maailmassa järjestettiin mahdollisuuksia jättää jäähyväiset paaville ja suurelle teologille surunvalittelukirjoihin kirjoittamalla. Surunvalittelukirjoja oli esillä monissa seurakunnissa ympäri maailmaa, myös Suomessa ainakin Pyhän Henrikin katedraalissa. Samoin ympäri maailmaa seurakunnissa vietettiin ja vietetään edelleen monia sielunmessuja edesmenneen paavin puolesta. Joissakin hiippakunnissa paikalliset piispat myös velvoittivat kaikki papit tekemään niin.

Pyhän Henrikin katedraalissa esillä olleen surunvalittelukirjan ensimmäinen allekirjoittaja oli emerituspiispa Teemu Sippo SCJ. Kirjaan tuli sittemmin satoja surua mutta samalla kiitollisuutta ilmaisevia tervehdyksiä monella eri kielellä. Tervehdyksensä jättivät esimerksi ulkoministeri Pekka Haavisto (kuvassa), kenttäpiispa Pekka Särkiö ja Kuopion piispa Jari Jolkkonen Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta ja Saksan suurlähettiläs Konrad Arz von Straussenburg.

Paavi Benedictusta ehkäpä juuri teologina kävivät kunnioittamassa myös monet suomalaiset teologit, heidän joukossaan monia Ratzinger-käännöksiä tehnyt tohtori Jarmo Kiilunen. Monet uskonnolliset johtajat, muun muassa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Tapio Luoma, ovat luonnollisesti välittäneet osanottonsa suoraan kirkollisille yhteistyötahoille Helsingissä ja Roomassa.

KATT

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...