Valitse Sivu

Caritas-kuulumisia

Caritas-kuulumisia

Parempaa toimeentuloa Turkanassa Keniassa 

Caritas Lodwarin ja Inter-Culturin kanssa yhteistyössä toteutettava hanke etenee Keniassa. Suomen Caritaksen ja Inter-Culturin työntekijät pääsivät näkemään projektin etenemistä vierailullaan Turkanassa, Kenian pohjoisosassa syyskuussa. Vuosia jatkunut kuivuus, ilmastokriisi ja Ukrainan sodan takia nousseet hinnat ovat vaikeuttaneet elämää Turkanassa entisestään. Caritas Lodwar kouluttaa projektin myötä naisia mm. korien tekemisessä, mehiläisten kasvattamisessa sekä vuohien kasvattamisessa parantaakseen ja monipuolistaakseen naisten toimeentuloa. Projektiin osallistuvat naiset kokivat oppimansa taidot erittäin hyödyllisiksi ja käyttävät lisääntyneet tulot perheidensä ja lastensa koulutuksen tukemiseen.

Tervetuloa ostoksille Caritas-kauppaan!  

Kierrätysvaatemyymälässä on runsaasti syys- ja talvivaatteita! Kaupasta löytyy myös luostarissa tehtyä kosmetiikkaa eli käsivoiteita ja saippuoita. Joulun alla kauppaan tulee suosittua espanjalaista käsintehtyä suklaata.

Caritas-kauppa on auki osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki, maanantaista perjantaihin kello 10–15. Kahvilapäivinä eli ke 7. ja 14.12. kauppa on auki kello 18 asti.

Verkkokauppamme on aina auki osoitteessa www.caritas.fi/caritas-kauppa. Verkkokaupasta löydät luostarituotteitamme, kuten saippuoita, käsivoiteita ja marraskuun pulivälissä espanjalaista suklaata. Kierrätysvaatteita myymme vain kivijalkamyymälässä.

*

Tapahtumia

Marras-markkinat eli Joulubasaari sunnuntaina 20.11. klo 10.30–14.30 Pyhän Henrikin seurakuntasalissa, osoitteessa Pyhän Henrikin aukio 1 A. Järjestämme basaarissa arpajaiset. 

Caritaksen tuotteita myydään Anglican church Christmas bazaar -tapahtumassa la 3.12. klo 12–15.30 Agricolan kirkon kryptassa osoitteessa Tehtaankatu 23, 00150 Helsinki.

*

Tapahtumia Caritaksen toimistolla 

osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki  

Cafe con leche- espanjankielinen kahvila ke 7.12. klo 15–17. Kahvikupin äärellä voi puhua espanjaa, portugalia, italiaa, suomea tai englantia. Kahvilapäivinä Caritas-kauppa on auki kello 18 asti.

Ystävyyden kahvila kerran kuussa keskiviikkoisin kello 15–17. joulukuun kahvilapäivä on ke 14.12.2022. Caritas-kauppa on auki kello 18 asti.

Hävikkiruuanjakelupäivät ovat 14.11., 28.11. ja 12.12. klo 15–16. Koronatilanteen vuoksi hävikkiruoanjakelu järjestetään Caritaksen toimiston ulkopuolella. Jonottamaan voi tulla klo 14.50. Ruokakasseja on rajoitetusti noin 30 kpl joka kerralla.

*

Auta meitä auttamaan!

Tarvitsemme lahjoituksia kotimaantyöhön. Parhaillaan keräämme rahaa, jotta pystymme joulun alla antamaan ruokalahjakortteja vähävaraisille. Perheiden ahdinko on viime aikoina lisääntynyt, jolloin tuen tarve kasvaa. Tuellasi pystymme auttamaan! 

Voit lahjoittaa joko nettisivuillamme, suoraan tilille tai MobilePayn kautta.

Verkkosivuillamme lahjoitussivu löytyy www.caritas.fi/lahjoita -> valitse kohde -> Kotimaantyö 

Lahjoitukset suoraan tilille: 

Saaja: Suomen Caritas ry 

Tilinumero: FI73 8000 1270 1545 04 

Viite: 2325 (kotimaan sosiaalityö) 

MobilePay: 95959 (viesti: kotimaa) 

Keräyslupa: RA/2022/218 

*

Adventtikeräyksen alkaa ensimmäisenä adventtina

Suomen Caritaksen tämän vuoden adventtikeräys alkaa 27.11., jolloin katolisissa seurakunnissa kerätään kolehti. Tieto keräyskohteesta kerrotaan Caritaksen verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa ennen adventtia. 

Kun keräys on auki, voit lahjoittaa verkkosivujemme kautta osoitteessa www.caritas.fi/lahjoita.

*

Liity Caritaksen jäseneksi!   

Suomen Caritas tukee kehitysyhteistyöhankkeita Myanmarissa ja Keniassa. Suomessa Caritaksen työntekijät ja vapaaehtoiset tarjoavat sosiaaliohjausta maahanmuuttajille Caritaksen toimistolla. 

Jäsenet ja kuukausilahjoittajat saavat halutessaan Caritaksen uutiskirjeen, joissa kerrotaan kuulumisia hankkeista sekä muusta Caritaksen toiminnasta. 

Lue lisää jäsenyydestä osoitteesta www.caritas.fi/liity-jaseneksi.   

  

www.caritas.fi

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...