Valitse Sivu

Caritas-kuulumiset

Caritas-kuulumiset

Samanarvoinen elämäni -valokuvanäyttely avautuu Kouvolassa 

Valokuvat ovat nähtävillä Kouvolan pääkirjastossa 4.1. –17.2.2022. Näyttelyssä on esillä bangladeshilaisen valokuvaajan GMB Akashin kuvia ja kuvissa olevien henkilöiden kertomia tarinoita. Näyttely liittyy Caritaksen Samanarvoinen elämäni -hankkeeseen, joka tuo esille eriarvoisuuteen liittyviä teemoja. Hankkeeseen liittyy oppimateriaali sekä vuonna 2022 käynnistyvä valokuvauskilpailu ja sosiaalisen median kampanja. Näyttelyyn ja hankkeeseen voit tutustua verkkosivuilla samanarvoinenelamani.org.

Caritas Europan Social Care -raportti on valmistunut

Social Care -raportin Suomea koskeva osuus valmistui joulukuussa. Raportilla pyritään vaikuttamaan sekä Euroopan unionin että Suomen sosiaalipoliittisiin päätöksiin.

“Suomessa ajankohtaisia asioita ovat esimerkiksi uudet sosiaali- ja terveysalueet ja tammikuussa pidettävät aluevaalit. Pyrimme nostamaan esille uusia teemoja sote-keskusteluun”, sanoo Caritaksen pääsihteeri Larissa Franz-Koivisto. 

Kahden vuoden välein ilmestyvä raportti käsittelee tänä vuonna etenkin maahanmuuttajien, kehitysvammaisten ja liikkuvan väestön työllisyyttä. Raportti on tehty Euroopan unionin tuella. Tammikuussa ilmestyy laajempi useita Euroopan maita käsittelevä raportti, jossa kerrotaan kunkin maan tilanteesta erikseen. Suomen tilannetta käsittelevä raportti ilmestyy Caritaksen verkkosivuille tammikuussa.

Caritaksen adventtikeräys on käynnissä vuoden loppuun asti

Adventtikeräyksen kautta tuemme erityistarpeisten lasten koulumatkoja Libanonissa. Toteutamme keräyksen yhteistyössä Tanskan Caritaksen kanssa. Lue tarkemmin keräyksestä tämän Fides-lehden jutusta ja Caritaksen sivuilta www.caritas.fi.

Kiitos kaikille Vastuuviikon keräykseen osallistuneille! Keräyksen kohde oli Caritaksen kehitysyhteistyöhanke Ruokaturvaa ja parempaa toimeentuloa turkana-naisille Turkanan maakunnassa Keniassa. 

Caritaksen kaupassa avoinna työtoimintapaikka

Caritaksen kaupassa on tarjolla kauppa-apulaisen / vaatehuoltajan työtoimintapaikka. Paikka on tarkoitettu henkilölle, joka on oikeutettu Työvoimatoimiston tai sosiaaliviraston aktivointisuunnitelman kautta kuntouttavaan työtoimintaan. Työaika sovitaan aktivointisuunnitelman mukaan yksilöllisesti. Toiminta toteutetaan yhteistyössä Helsingin sosiaalitoimen Työllistymisen tukeminen -yksikön kanssa. Lisätietoja: Hannele Liukkonen, puh 040 256 6275 / Caritas sosiaalineuvonta.

Tervetuloa jouluostoksille!

Kauppaan ehtii vielä ennen joulua, ovet ovat avoinna maanantaista perjantaihin kello 10–15. Caritaksen myymälä on suljettu 24.12.–9.1. Caritaksen toimisto pitää joulutaukoa 18.12.–9.1. Avaamme ovet jälleen 10.1.2022. Huomaattehan, että lähetämme verkkokaupasta tekemänne ostokset vasta joulutauon jälkeen.

Tapahtumia: Ruoka-apua Vaasassa 

keskiviikkoisin kello 14 osoitteessa Rauhankatu 8 C. Ruokajaon järjestää Vaasan ruoka-apu ja Vaasan katolinen kappeli.

Tapahtumia Caritaksen toimistolla osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki

Ystävyyden kahvila 

kerran kuussa keskiviikkoisin kello 15–17. Tammikuun kahvila pidetään 19.1.2022.

Hävikkiruoanjakelu 

joka toinen maanantai klo 15–16. Tammikuun keräyspäivät ovat 10. ja 24.1.2022. Koronatilanteen vuoksi hävikkiruoanjakelu järjestetään tällä hetkellä Caritaksen toimiston ulkopuolella. Jonottamaan voi tulla klo 14.50. Ruokakasseja on rajoitetusti noin 30 kpl joka kerralla. 

Liity Caritaksen jäseneksi! 

Suomen Caritas tukee kehitysyhteistyöhankkeita Myanmarissa ja Keniassa. Suomessa Caritaksen työntekijät ja vapaaehtoiset ovat tarjoavat sosiaaliohjausta maahanmuuttajille Caritaksen toimistolla. Jäsenet ja kuukausilahjoittajat saavat halutessaan Caritaksen uutiskirjeen, joissa kerrotaan kuulumisia hankkeista sekä muusta Caritaksen toiminnasta. Lue lisää jäsenyydestä osoitteesta www.caritas.fi/liity-jaseneksi

www.caritas.fi 

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...