Valitse Sivu

Caritas-kuulumiset

Caritas-kuulumiset

Tervetuloa ostoksille Caritas-kauppaan!

Caritaksen kauppa ja toimisto on avattu kesätauon jälkeen. Myymälässämme on laadukkaita kierrätysvaatteita, kahvia Etiopiasta ja Guatemalasta, kosmetiikkaa ranskalaisesta Ganagobien luostarista sekä nicaragualaista keramiikkaa.

Kierrätysvaatemyynnin taustalla on Suomen Caritaksen ja Inditexin välinen yritysyhteistyö, joka alkoi vuonna 2020. Jokaisessa Suomessa olevassa kuudessa Zara-myymälässä on Caritas kierrätyslaatikko, jonne voi jättää kierrätykseen meneviä vaatteita ja muita tavaroita. Inditex yritys järjestää logistiikan ja säännöllisen kierrätyslaatikoiden tyhjennyksen Suomen Caritaksen toimitiloihin, jossa ne lajitellaan edelleen myyntiin, korjattaviin ja eteenpäin annettaviin sekä hävitettäviin vastuullisesti kierrättäen. Vaatteiden myynti tapahtuu Caritaksen omassa kaupassa, jossa ne korjataan ja myydään eteenpäin edullisin hinnoin tai lahjoitetaan tarvitseville. 

Inditex yhteistyöhön sisältyy sosiaalinen hanke, jonka ideana on työllistää vaatteiden käsittelyyn henkilöitä. Suomen Caritaksen kohderyhmänä ovat maahanmuuttajataustaiset, joille annetaan mahdollisuus työllistyä hankkeen kautta. Työjaksojen aikana he opettelevat suomen kieltä, oppivat vaatteiden korjausta, käsittelyä ja kaupan pyörittämistä turvallisessa ympäristössä ja vahvistavat työelämän taitoja myöhempää työuraa silmällä pitäen. Suomen Caritas solmi erillisen sopimuksen Helsingin kaupungin kanssa marraskuussa 2020, jossa olemme sitoutuneet ottamaan tähän pilottiin kuntouttavasta työtoiminnasta henkilöitä työkokeiluun. Keväällä 2022 Caritas-kaupassa oli ensimmäinen työkokeilussa oleva ihminen.

Myymälä auki 

osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki maanantaista perjantaihin kello 10–15.  Verkkokauppamme on aina auki osoitteessa www.caritas.fi/caritas-kauppa. Kierrätysvaatteet ovat myynnissä ainoastaan kivijalkakaupassa, ei verkossa.

Laura Silver aloittaa kehitysyhteistyön asiantuntijana

Elokuun alussa Caritaksessa aloittaa uusi kehitysyhteistyön asiantuntija, Laura Silver. Hän seuraa tehtävässään Riikka Aartolaa, joka vaihtoi työpaikkaa kesällä. Silverin tehtäviin kuuluvat Caritaksen kehitysyhteistyöhankkeet. Tällä hetkellä Suomen Caritaksella on käynnissä kehitysyhteistyöhanke Keniassa nimeltään ”Ruokaturvaa ja parempaa toimeentuloa turkana-naisille Kangatothan ja Kerion alueilla” Turkanan maakunnassa. Maakunta on Kenian köyhimpiä alueita. Hanke tukee paimentolaiskansaan kuuluvien naisten elinkeinoja ja ruokaturvaa. Keinoja ovat naisten ryhmien perustaminen ja koulutus vuohienhoidossa, korinpunonnassa sekä mehiläistenhoidossa ja hunajan valmistuksessa.

Myanmarissa on hanke, jonka toteuttaa Gaia-järjestö. Se tukee nuoria, naisia, yhteisöjohtajia, paikallisia yhdistyksiä sekä kansalaisjärjestöjä vastaamaan yhteisöjen tarpeisiin ja edistämään ympäristöoikeudenmukaisuutta ja kestävää elämäntapaa. Keinoina on lisätä osallistujien ymmärrystä, tietoutta, tietoja ja taitoja, jotta he voivat johtaa muutosta yhteisöissään, tarjota resursseja yhteisöjen johtajille suunnitella ja toteuttaa aloitteita yhdessä yhteisön jäsenten kanssa tietouden lisäämiseksi ja kestävän elämäntavan aikaansaamiseksi. Tavoitteena on myös tukea paikallisia verkostoja keräämään ja analysoimaan tutkimustietoa vaikuttamistyötä varten paikallisella, kansallisella ja globaalilla tasolla.

Samanarvoinen elämäni -näyttely on auki Oulussa elokuun

Caritaksen Samanarvoinen elämäni -näyttely tuo välähdyksiä bangladeshilaisesta arjesta. Näyttelyyn kuuluu lähes kaksikymmentä bangladeshilaisen valokuvaajan GMB Akashin kuvaa ja niihin liittyvää tarinaa. Näyttely on esillä Oulun pääkirjaston tapahtumatila Laiturissa 2.–30.8.2022. 

Näyttelyssä esillä olevat kuvat tuovat esiin tavallisten bangladeshilaisten arkea. Akash kuvaa arvostavalla tavalla yhteiskuntien reunamille jääviä ihmisiä ja antaa heille mahdollisuuden tuoda äänensä kuuluviin.

”Olen tarinankertoja. En vain ota kuvia, vaan haluan kertoa tarinan kuvan takana”, kertoo valokuvaaja GMB Akash.

Näyttely liittyy Caritaksen Samanarvoinen elämäni -hankkeeseen, johon kuuluu myös oppimateriaali ja sosiaalisen median kampanja. Lue lisää näyttelystä lisää osoitteesta samanarvoinenelamani.org

Tapahtumia

Tapahtumia Caritaksen toimistolla osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki

Ystävyyden kahvila kerran kuussa keskiviikkoisin kello 15–17. Elokuun kahvilapäivä on 24.8.2022.

Hävikkiruuanjakelu elokuussa on 8.8. klo 15–16. Koronatilanteen vuoksi hävikkiruoanjakelu järjestetään Caritaksen toimiston ulkopuolella. Jonottamaan voi tulla klo 14.50. Ruokakasseja on rajoitetusti noin 30 kpl joka kerralla.

Liity Caritaksen jäseneksi!

Suomen Caritas tukee kehitysyhteistyöhankkeita Myanmarissa ja Keniassa. Suomessa Caritaksen työntekijät ja vapaaehtoiset ovat tarjoavat sosiaaliohjausta maahanmuuttajille Caritaksen toimistolla. Jäsenet ja kuukausilahjoittajat saavat halutessaan Caritaksen uutiskirjeen, joissa kerrotaan kuulumisia hankkeista sekä muusta Caritaksen toiminnasta. Lue lisää jäsenyydestä osoitteesta www.caritas.fi/liity-jaseneksi.

www.caritas.fi

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...