Valitse Sivu

CARITAS-KUULUMISIA

CARITAS-KUULUMISIA

Pitkäkestoista tukea Ukrainalle

Suomen Caritaksen hätäkeräys Ukrainaan päättyi lokakuun lopussa. Kiitos kaikille Ukrainaan lahjoittaneille! Aloitamme tammikuussa 2023 uuden keräyksen Ukrainalle, jonka kautta ukrainalaiset saavat tukea pysyvämmin. Suomen Caritas liittyy Itävallan Caritaksen avustuskanavaan. Sieltä Caritas Spes ja Caritas Ukraina saavat rahaa aina kulloiseenkin tarpeeseen. 

Talviaikaan avustuskanavasta on ostettu muun muassa lämmitysgeneraattoreita, jotka on toimitettu alueelle. Tarkempaa tietoa jatkuvasta Ukraina-keräyksestä seuraavissa Caritas-kuulumisissa ja verkkosivuillamme tammikuussa. Ennen uuden Ukraina-keräyksen aloittamista haluamme kiinnittää huomiota muihin kriiseihin maailmassa.

Ukrainan sota vaikuttaa kriiseihin globaalisti 

Ukrainan sodan kriisiydyttyä keväällä 2022, monet kansainväliset järjestöt ja lahjoittajamaat suuntasivat varansa sinne. Tällä, koronakriisillä ja muilla päällekkäisillä kriiseillä on ollut tuntuvat vaikutukset maailman heikko-osaisimpiin. Jo valmiiksi haavoittuvassa asemassa olevilla ei ole mahdollisuuksia sopeutua uusiin kriiseihin. Kuulemme nyt huolestuttavia uutisia monista globaalin etelän maista. Valtavan inflaation myötä nousseet hinnat, jatkuvasti nouseva ruuan hinta, humanitaarisen avun puute ja ilmastokriisi vaikeuttavat ihmisten mahdollisuuksia elättää itseään. 

Esimerkiksi Itä-Afrikassa kuivuus yhdistettynä muihin kriiseihin ja jo valmiiksi haavoittuvaan tilanteeseen on aiheuttanut ennen näkemättömän ruokakriisin. Eikä Itä-Afrikka ole ainoa. Sota vaikuttaa siis globaalisti ja iskee erityisesti jo entuudestaan kriisiherkille alueille. 

Onkin erityisen hienoa, että adventtikeräyksellä kerätään varoja parantaaksemme ruokaturvaa Kongon demokraattisessa tasavallassa. On ymmärrettävää, että Ukrainan sotaan kohdistuva huoli tulee lähemmäksi Suomessa asuvien elämää. Emme kuitenkaan saa kääntää selkäämme muulle maailmalle, joka kärsii entistä enemmän Ukrainan sodan vaikutuksista.

Adventtikeräys Kongon demokraattiseen tasavaltaan käynnistynyt

Suomen Caritaksen tämän vuoden adventtikeräys on käynnissä. Tuemme Norjan Caritaksen elintarviketurvaohjelmaa, jossa pienviljelijät ovat onnistuneet lisäämään sekä tuotantoa, tuloja että aterioiden määriä Kongon demokraattisessa tasavallassa. Tästä Fides-lehdestä voit lukea lisää keräyksestä. Voit lahjoittaa verkkosivujemme kautta osoitteessa www.caritas.fi/lahjoita. 

Tervetuloa ostoksille Caritas-kauppaan!   

Kierrätysvaatemyymälässä on runsaasti talvivaatteita! Kaupasta löytyy myös luostarissa tehtyä kosmetiikkaa eli käsivoiteita ja saippuoita. Joulun alla kauppaan on tullut suosittua espanjalaista käsintehtyä suklaata.

Caritas-kauppa on auki osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki, maanantaista perjantaihin kello 10–15. Joulukuussa 14.–16.12. kauppa on auki kello 18 asti. 

Verkkokauppamme on aina auki osoitteessa www.caritas.fi/caritas-kauppa. Verkkokaupasta löydät luostarituotteitamme, kuten saippuoita, käsivoiteita ja espanjalaista suklaata. Kierrätysvaatteita myymme vain kivijalkamyymälässä. 

Caritaksen ompelupalvelu käynnistynyt

Caritas -ompelimossa voit teettää korjausompelua ja tilaustöitä. Korjauttamalla tai muodistamalla vanhan vaatteen autat vähentämään tekstiilijätettä. Palvelun tuotoilla tuet Suomen Caritaksen toimintaa.

•  Pienet ja suuremmatkin korjaukset ja muokkaukset, esim. hihojen, housujen tai farkkujen lahkeitten lyhennys, kavennus, levennys ym. Myös pikakorjaukset! 

•  Naisten ja miesten arki- ja juhlavaatteiden lyhennykset, kavennukset, vaatteiden korjaukset, vetoketjun vaihto. 

•  Korjaamme valmisvaatteet istuviksi ja oman mielen mukaisiksi.

•  Yksinkertaiset verhojen ylä- ja alakäänteiden ompelu ja pöytäliinojen ompelu.

•  Vanhojen vaatteiden muodistus. Vanhaa, hyvälaatuista vaatetta ei kannata heittää pois. Pienillä korjauksilla siitä saa taas ajan henkeen sopivan ja käyttökelpoisen asun.

Jos olet epävarma kannattaako jokin vaate korjata tai muodistaa, niin tule näyttämään se meille. Ompelija kertoo mitä on mahdollista tehdä ja antaa hinta-arvion korjauksesta.

Otathan yhteyttä ja sovi käynnistä etukäteen: caritas@caritas.fi, viestin otsikko ”ompelupalvelu”

Tapahtumia 

Tapahtumia Caritaksen toimistolla osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki   

Hävikkiruuanjakelupäivä on tammikuussa 23.1.2023 klo 15–16. Koronatilanteen vuoksi hävikkiruoanjakelu järjestetään Caritaksen toimiston ulkopuolella. Jonottamaan voi tulla klo 14.50. Ruokakasseja on rajoitetusti noin 30 kpl joka kerralla. 

Liity Caritaksen jäseneksi!    

Suomen Caritas tukee kehitysyhteistyöhankkeita Myanmarissa ja Keniassa. Suomessa Caritaksen työntekijät ja vapaaehtoiset tarjoavat sosiaaliohjausta maahanmuuttajille Caritaksen toimistolla. Jäsenet ja kuukausilahjoittajat saavat halutessaan Caritaksen uutiskirjeen, joissa kerrotaan kuulumisia hankkeista sekä muusta Caritaksen toiminnasta. Lue lisää jäsenyydestä osoitteesta www.caritas.fi/liity-jaseneksi.   

Hyvää, lämmitä ja rauhallista joulun aikaa toivottaa Caritaksen väki!

  

www.caritas.fi

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...