Valitse Sivu

Caritas-kuulumiset

Caritas-kuulumiset

Caritaksen paastokeräys on käynnissä

Caritaksen kehitysyhteistyöhanke edistää parempaa toimeentuloa ja ruokaturvaa paimentolaiskansaan kuuluville naisille sekä heidän perheilleen Turkanan maakunnassa, Keniassa. Luoteis-Kenian kuivilla alueilla sijaitseva Turkanan maakunta on yksi Kenian köyhimmistä alueista ja nälän uhka on jatkuvasti läsnä. Ruokaturvan toteutumiseksi ihmisillä tulisi olla mahdollisuus hankkia riittävästi turvallista ja ravinteikasta ruokaa terveellisen ja aktiivisen elämän ylläpitämiseksi. Ilmastonmuutoksen aiheuttamat toistuvat kuivuudet ovat kärjistäneet paimentolaisyhteisöjen haavoittuvuutta johtaen ruokaturvan heikentymiseen entisestään. 

Tukemalla Caritaksen paastokeräystä tuet kenialaisten naisten sekä heidän perheidensä ruokaturvan parantumista, elinkeinojen vahvistumista ja naisten voimaantumista toimimaan uudenlaisin tavoin oman ja perheidensä hyvinvoinnin parantamiseksi.

Lue lisää paastokeräyksestä sivuiltamme: https://www.caritas.fi/paastoker%C3%A4ys-2022

Voit tehdä lahjoituksen verkkosivuillamme osoitteessa www.caritas.fi/lahjoita tai lahjoittamalla suoraan oheiselle Caritaksen tilille:

CARITAKSEN PAASTOKERÄYS

Saaja: Suomen Caritas ry 

Tili: FI73 8000 1270 1545 04

Viite: 2257 

Mobile pay: 95959 

Viesti: Kenia

Keräyslupa: RA/2019/18 (2019–2022)

Tue ukrainalaisia Caritaksen katastrofikeräyksessä

Ukrainalaiset tarvitsevat tukeamme: “Tilanne on dramaattinen, mutta pysymme maassa, jotta voimme auttaa”.

Ukrainan Caritas-järjestöt tukevat ihmisiä kriisin keskellä. Voit auttaa heitä Suomen Caritaksen välityksellä. Välitämme lahjoitukset sisarjärjestöille. Caritas Ukraine ja Caritas-Spes auttavat tuhansia maan sisällä paenneita henkilöitä, jotka etsivät nyt epätoivoisesti suojaa sekä Länsi-Ukrainassa että ulkomailla. 

Kaksi Caritas-organisaatiota tarjoavat maan sisäisille pakolaisille ajantasaista tietoa tilanteesta, ruokaa, juomavettä ja henkilökohtaisia hygieniatarvikkeita sekä turvallisen paikan nukkua, syödä ja peseytyä. Lue Ukrainan keräyksestä lisää täältä: 

https://www.caritas.fi/ukraina-katastrofiker%C3%A4ys-2022

Ensimmäinen erä tuestamme Ukrainan Caritas-järjestöille on jo lähetetty eteenpäin. Kiitos kaikille lahjoittaneille!

Keräys Ukrainaan on vielä auki. Voit tehdä lahjoituksen verkkosivuillamme tai suoraan Caritaksen tilille:

Saaja: Suomen Caritas ry 

Tili: FI73 8000 1270 1545 04

Viite: 2011

Mobile pay: 95959 

Viesti: Ukraina

Keräyslupa: RA/2019/18 (2019–2022)

Samanarvoinen elämäni -näyttely esillä Vaasassa

Caritaksen Samanarvoinen elämäni -näyttely tuo välähdyksiä bangladeshilaisesta arjesta. Näyttelyyn kuuluu lähes kaksikymmentä bangladeshilaisen valokuvaajan GMB Akashin kuvaa ja niihin liittyvää tarinaa.

Näyttely on esillä Vaasan pääkirjaston Galleriakäytävällä 1. kerroksessa 28.4.2022 asti.

Bangladesh ylittää uutiskynnyksen Suomessa noin muutaman kerran kuussa. Usein uutisaiheena ovat alueen luonnonmullistukset, vaatetehtaiden vaikeat olot, koronatilanne ja Myanmarista paenneet rohingya-pakolaiset.

Tässä näyttelyssä esillä olevat kuvat tuovat esiin tavallisten bangladeshilaisten arkea. Akash kuvaa arvostavalla tavalla yhteiskuntien reunamille jääviä ihmisiä ja antaa heille mahdollisuuden tuoda äänensä kuuluviin.

”Olen tarinankertoja. En vain ota kuvia, vaan haluan kertoa tarinan kuvan takana”, kertoo valokuvaaja GMB Akash.

Näyttely liittyy Caritaksen Samanarvoinen elämäni -hankkeeseen, johon kuuluu myös oppimateriaali ja sosiaalisen median kampanja. Hankkeessa käynnistyy huhtikuussa valokuvauskilpailu nuorille ja aikuisille. Eriarvoisuuden teemoihin liittyviä kuvia voi lähettää ajalla 11.4.-13.5.2022.

Lue lisää näyttelystä ja valokuvauskilpailusta lisää: https://www.samanarvoinenelamani.org/ 

Tapahtumia

Caritaksen pääsiäisbasaari sunnuntaina 10.4.2022 kello 10.30–14.30 Pyhän Henrikin seurakuntasalissa osoitteessa Pyhän Henrikin aukio 1 A, 00140 Helsinki. Myynnissä on luostarituotteita ja arpoja. Salissa voit nauttia kahvia ja ruokaa sekä ostaa ruokaa myös mukaasi. 

Jos haluat lahjoittaa ehjiä ja uusia arpajaisvoittoja, joiden minimiarvo on 2 €, voit lähettää tai tuoda niitä 31.3. mennessä Caritaksen toimistolle. Kiitos jo etukäteen lahjoituksestasi!

Tapahtumia Caritaksen toimistolla 

osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki

Ystävyyden kahvila kerran kuussa keskiviikkoisin kello 15–17. Huhtikuun kahvila pidetään 13.4.2022. 

Hävikkiruoanjakelu joka toinen maanantai klo 15–16. Huhtikuun jakopäivät ovat 4.4. ja 18.4.2022.

Koronatilanteen vuoksi hävikkiruoanjakelu järjestetään tällä hetkellä Caritaksen toimiston ulkopuolella. Jonottamaan voi tulla klo 14.50. Ruokakasseja on rajoitetusti noin 30 kpl joka kerralla.

Caritaksen vuosikokous 26.4.2022 kello 17

Kutsumme kaikki Suomen Caritaksen jäsenet vuosikokoukseen Pyhän Marian seurakuntasaliin osoitteeseen Mäntytie 2, 00270 Helsinki. 

Jos et ole vielä Caritaksen jäsen, voit liittyä jäseneksi verkkosivujemme kautta: https://www.caritas.fi/liity-jaseneksi ennen kokousta. Caritaksen hallitukseen on avautumassa kaksi paikkaa uusille jäsenille. Ehdokkaat tulee nimetä hallitukselle viimeistään 26.3.2022.

Caritaksen vuosikokoukseen voit osallistua myös etäyhteydellä. Lähetämme sinulle linkin etäkokoukseen, jos lähetät pyynnön ja sähköpostiosoitteen 22.4. mennessä osoitteeseen caritas@caritas.fi.

Liity Caritaksen jäseneksi!

Suomen Caritas tukee kehitysyhteistyöhankkeita Myanmarissa ja Keniassa. Suomessa Caritaksen työntekijät ja vapaaehtoiset ovat tarjoavat sosiaaliohjausta maahanmuuttajille Caritaksen toimistolla. Jäsenet ja kuukausilahjoittajat saavat halutessaan Caritaksen uutiskirjeen, joissa kerrotaan kuulumisia hankkeista sekä muusta Caritaksen toiminnasta. Lue lisää jäsenyydestä osoitteesta www.caritas.fi/liity-jaseneksi.

www.caritas.fi

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...