Valitse Sivu

Ukrainalaiset tarvitsevat edelleen tukeamme 

Ukrainalaiset tarvitsevat edelleen tukeamme 

Caritas-Ukraine ja Caritas-Spes auttavat ihmisiä Ukrainassa. Lisää tukea tarvitaan edelleen. Tässä muutama tilannekatsaus maaliskuun alkupuolelta:

Caritas jatkaa Ukrainassa työtään lähes kellon ympäri. Työntekijät auttavat ihmisiä hädässä ja he myös koordinoivat vapaaehtoisten toimintaa. Vapaaehtoiset kokoavat hätäapupakkauksia, vierailevat hätää kärsivien luona ja vastaanottavat satoja puheluita päivässä. Ennen kaikkea he jakavat avustuksia sinne, missä niitä tarvitaan eniten. Esimerkiksi Zhytomyrin Caritas-Spes vastaanotti tavaraa sairaaloille, vanhusten hoitokodeille ja muille hoitolaitoksille. Ukrainan Caritas sai Sveitsistä esimerkiksi talvenkestäviä telttoja, villapeittoja, makuualustoja, lämmittimiä ja lääkkeitä.

Suurin osa avustuslähetyksistä on ruoka- ja hygieniatarvikkeita, mutta mukana on myös lääkkeitä ja telttoja. Caritas tekee yhteistyötä muiden kansalaisjärjestöjen ja YK:n järjestöjen kanssa. Caritas-Spes toimitti esimerkiksi yhdessä päivässä apua yli 10 000 henkilölle, esimerkiksi piiritetyn Harkovan sairaaloihin.

Caritas-järjestöt ovat tukeneet ihmisiä, jotka ovat maan sisäisiä pakolaisia tai jotka ovat matkalla johonkin EU-maahan. Ne tukevat myös ukrainalaisia, jotka joutuvat jäämään tai haluavat jäädä maahansa. Joissakin kaupungeissa, kuten Kiovassa, Mariupolissa tai Harkovassa, väestö on akuutissa humanitaarisessa kriisissä. Sitä on mahdollista helpottaa kansalaisjärjestöjen humanitaarisen avun kautta, jos se vain saadaan perille.

Caritaksen vapaaehtoiset ja henkilökunta sekä Ukrainassa että naapurimaissa lisäävät edelleen tietoisuutta ihmiskaupan vaarasta sotaa pakeneville ukrainalaisille. Euroopan Caritas ja sen jäsenjärjestöt ovat kehittäneet tätä tarkoitusta varten lyhyen oppaan, joka on suunnattu pakolaisten parissa työskentelevälle henkilökunnalle ja vapaaehtoisille.

Lue lisää Ukrainan kriisistä täältä: https://www.caritas.org/what-we-do/conflicts-and-disasters/crisis-in-ukraine/

KATT / Caritas

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...