Valitse Sivu

Caritas-kuulumiset

Caritas-kuulumiset

Kotimaan keräys 2021

Lahjoita lapselle kesäelämys

Moni lapsi odottaa innolla kesäleiriä, mutta koronakriisin seurauksena yhä useammalla vähävaraisella perheellä on vaikeuksia saada rahat kokoon leirimaksuja varten. Suomen Caritas tukee lapsia ja nuoria ympäri Suomen katolisten seurakuntien välityksellä ja lisäksi nuorten ryhmien omaa leiritoimintaa. Caritas auttaa vuosittain kymmeniä lapsia osallistumaan kesäleireille silloin kun perheen omat varat eivät riitä ja muualta ei saa apua. Voit lahjoittaa joko nettisivuillamme www.caritas.fi/lahjoita, suoraan tilille tai MobilePayn kautta. 

Saaja: Suomen Caritas ry 
Tilinumero: FI73 8000 1270 1545 04 
Viite: 2325 (kotimaan sosiaalityö)
MobilePay: 95959 (viesti: kotimaa)
Keräyslupa: RA/2019/18 (2019-2022)

Suomen Caritaksen vuosikokous järjestettiin 27.4. 

Suomen Caritaksen vuosikokous järjestettiin tänä keväänä etäyhteyksillä. Hallituksessa jatkavat puheenjohtaja emerituspiispa Teemu Sippo SCJ, varapuheenjohtaja Elie El-Khouri, rahastonhoitaja Meisa Dano, Stephen Arnold, Gloria Lapitan, isä Ryszard Mis SCJ, Katia Orellana, Pirketta Levón ja Osmo Vartiainen. Suomen Caritaksen vuosikertomus 2020 on ladattavissa nettisivuilta: www.caritas.fi/hallinto 

Penghiburin lastenkodin kuulumisia Indonesiasta

Lastenkodin lapset ovat olleet etäkoulussa koronaepidemian seurauksena. Opiskelun lisäksi lapset osallistuvat lastenkodissa myös monenlaiseen harrastustoimintaan, joka kehittää lasten taitoja ja itsetuntoa. Monet niistä liittyvät puutarhan- ja eläintenhoitoon lastenkodin omassa isossa puutarhassa. Lapset ja nuoret ovat keväällä harjoitelleet muun muassa pienyrittäjyyttä valmistamalla luomukompostia sekä kasvattamalla chilin ja muiden vihannesten taimia myyntiin. Suomen Caritas tukee lastenkodin toimintaa tänä vuonna yhdessä Sääksmäen luterilaisen seurakunnan kanssa ja kehitysyhteistyölahjoittajiemme tuella. Lastenkotia voi tukea säännöllisesti ryhtymällä Caritaksen kuukausilahjoittajaksi osoitteessa www.caritas.fi/kuukausilahjoitus.  

TULEVIA TAPAHTUMIA 

Kesäbasaari 

sunnuntaina 13.6. ulkona Pyhän Henrikin aukiolla klo 10.30-14. Luostarituotteita, arpajaiset, takeaway ruokaa ja kahvia. Lämpimästi tervetuloa! 

Ystävyyden kahvila 

kokoontuu jälleen keskiviikkona 16.6. klo 15-17 (Kuusitie 6, Helsinki). Ystävyyden kahvila on kaikille avoin kohtaamispaikka, jossa kokoonnumme kahvin ja teen äärelle nauttimaan rennosta yhdessäolosta ja keskustelusta. Tervetuloa uudet ja vanhat ystävät! Koronarajoitusten vuoksi pyydämme ilmoittautumaan etukäteen: caritas@caritas.fi tai puh. 0400911874. 

Hävikkiruokajakelu 

ma 14.6. klo 15-16. Koronatilanteen vuoksi hävikkiruoanjakelu järjestetään tällä hetkellä Caritaksen toimiston ulkopuolella (Kuusitie 6, Helsinki). Oma kassi mukaan. Seuraava jakelu on ma 9.8. 

Lisäksi Suomen Caritas järjestää kesäkuussa luostarituotteiden ja kierrätysvaatteiden pop up-myyntitapahtumia. Seuraa tiedotusta net-tisivuillamme tai Facebookissa!  

Kaupan ja toimiston kesäaukioloajat 

Suomen Caritaksen kauppa on auki klo 10-15 arkipäivisin juhannusta edeltävään torstaihin saakka. Kauppa sekä muu toiminta ovat  kesätauolla 25.6.-1.8. välillä. Verkkokaupastamme voi kuitenkin tilata tuotteita läpi kesän! 

Hyvää kesää toivottaa Caritaksen väki!

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...