Valitse Sivu

Caritas-kuulumiset

Caritas-kuulumiset

Kaksi uutta kehitysyhteistyöhanketta alkanut

Tammikuussa käynnistyi kaksi uutta Ulkoministeriön rahoittamaa Caritaksen kehitysyhteistyöhanketta. Ne toteutetaan yhteistyössä kumppaneiden kanssa Nepalissa ja Bangladeshissa.

Nepalissa keskitytään ilmastonmuutokseen ja sen vaikutuksiin pienviljelijäyhteisöissä. Nepal on yksi maailman haavoittuvimpia maita ilmastonmuutoksen vaikutuksille. Hanke tuo viljelijöitä yhteen luomaan ilmastoystävällisiä, paikallisia ratkaisuja vastaamaan ilmastonmuutoksen aiheuttamiin haasteisiin. Hankkeen kohderyhmää ovat heikoimmassa asemassa olevat pienviljelijät Nawalpurin alueella.

Bangladeshissa alkava hanke edistää siirtolaistyöläisten oikeuksia. Omia oikeuksia koskevan tiedon puute, luvattomien rekrytointiagenttien läsnäolo, köyhyys ja naisiin kohdistuva väkivalta tekevät naisista erityisen haavoittuvaisia hyväksikäytölle, pakkotyölle ja ihmiskaupalle. Hanke antaa naisille ja tytöille tietoa ja yhteisöille valmiudet puolustaa heidän oikeuksiaan.

Vuonna 2021 alkaneet hankkeet Keniassa ja Myanmarissa päättyvät tänä vuonna. Keniassa yli 500 naisen ruokaturva on parantunut ja heidän taloudellinen itsenäisyytensä lisääntynyt. Naiset ovat saaneet koulutusta muun muassa mehiläistarhauksesta ja korien tekemisestä. Lisäksi naiset ovat muodostaneet ryhmiä, joiden kautta he saavat pieniä lainoja yritystoiminnan aloittamiseksi. Haastavasta tilanteesta huolimassa Myanmarissa hankkeen kautta on asennettu kasvihuone, 20 vesisuodatinta kouluihin sekä koulutettu yhteisöjä kestävästä kehityksestä.

Paras tapa tukea Caritaksen kehitysyhteistyöhankkeita on ryhtyä kuukausilahjoittajaksi. Kuukausilahjoittajaksi voit liittyä Caritaksen nettisivuilla www.caritas.fi/kuukausilahjoitus. 

Kiitos kaikille Adventtikeräykseen lahjoittaneille!

Suomen Caritaksen Adventtikeräys tuki pienviljelijöitä Kongon demokraattisessa tasavallassa. Siellä pienviljelijät ovat onnistuneet lisäämään sekä tuotantoa, tuloja että aterioiden määriä. Tukenne kulkeutuu Norjan Caritaksen elintarviketurvaohjelman kautta. Lämmin kiitos lahjoituksistanne!

Pitkäkestoista tukea Ukrainalle

Suomen Caritaksen hätäkeräys Ukrainaan päättyi lokakuun lopussa. Kiitos kaikille Ukrainaan lahjoittaneille! Aloitimme tammikuussa 2023 uuden keräyksen Ukrainalle, jonka kautta ukrainalaiset saavat tukea pysyvämmin. Suomen Caritas liittyy Itävallan Caritaksen avustuskanavaan. Sieltä Caritas Spes ja Caritas Ukraina saavat rahaa aina kulloiseenkin tarpeeseen. 

Talviaikaan avustuskanavasta on ostettu muun muassa lämmitysgeneraattoreita, jotka on toimitettu alueelle. Tarkempaa tietoa jatkuvasta Ukraina-keräyksestä verkkosivuillamme. 

Tervetuloa ostoksille Caritas-kauppaan!  

Kierrätysvaatemyymälässä on runsaasti talvivaatteita! Kaupasta löytyy myös luostarissa tehtyä kosmetiikkaa eli käsivoiteita ja saippuoita.

Caritas-kauppa on auki osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki, maanantaista perjantaihin kello 10–15. Kahvilapäivänä 25.1. kauppa on auki kello 18 asti. 

Verkkokauppamme on aina auki osoitteessa www.caritas.fi/caritas-kauppa. Verkkokaupasta löydät luostarituotteitamme, kuten saippuoita, käsivoiteita ja kahvia. Kierrätysvaatteita myymme vain kivijalkamyymälässä. 

Caritaksen ompelupalvelu käynnistynyt

Caritas -ompelimossa voit teettää korjausompelua ja tilaustöitä. Korjauttamalla tai muodistamalla vanhan vaatteen autat vähentämään tekstiilijätettä. Palvelun tuotoilla tuet Suomen Caritaksen toimintaa.

•  Pienet ja suuremmatkin korjaukset ja muokkaukset, esim. hihojen, housujen tai farkkujen lahkeitten lyhennys, kavennus, levennys ym. Myös pikakorjaukset! 

•  Naisten ja miesten arki- ja juhlavaatteiden lyhennykset, kavennukset, vaatteiden korjaukset, vetoketjun vaihto. 

•  Korjaamme valmisvaatteet istuviksi ja oman mielen mukaisiksi.

•  Yksinkertaiset verhojen ylä- ja alakäänteiden ompelu ja pöytäliinojen ompelu.

•  Vanhojen vaatteiden muodistus. Vanhaa, hyvälaatuista vaatetta ei kannata heittää pois. Pienillä korjauksilla siitä saa taas ajan henkeen sopivan ja käyttökelpoisen asun.

Jos olet epävarma kannattaako jokin vaate korjata tai muodistaa, niin tule näyttämään se meille. Ompelija kertoo mitä on mahdollista tehdä ja antaa hinta-arvion korjauksesta.

Otathan yhteyttä ja sovi käynnistä etukäteen: caritas@caritas.fi, viestin otsikko ”ompelupalvelu”

Tapahtumia 

Tapahtumia Caritaksen toimistolla osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki   

 Hävikkiruuanjakelupäivä on tammikuussa 23.1.2023 klo 15–16. Koronatilanteen vuoksi hävikkiruoanjakelu järjestetään Caritaksen toimiston ulkopuolella. Jonottamaan voi tulla klo 14.50. Ruokakasseja on rajoitetusti noin 30 kpl joka kerralla. 

Ystävyyden kahvila kerran kuussa keskiviikkoisin kello 15–17. Tammikuun kahvila pidetään 25.1.2023.

Liity Caritaksen jäseneksi!    

Suomen Caritas tukee kehitysyhteistyöhankkeita Nepalissa, Bangladeshissa, Myanmarissa ja Keniassa. Suomessa Caritaksen työntekijät ja vapaaehtoiset tarjoavat sosiaaliohjausta maahanmuuttajille Caritaksen toimistolla. Jäsenet ja kuukausilahjoittajat saavat Caritaksen uutiskirjeen, joissa kerrotaan kuulumisia hankkeista sekä muusta Caritaksen toiminnasta. Lue lisää jäsenyydestä osoitteesta www.caritas.fi/liity-jaseneksi.

  

www.caritas.fi

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...