Valitse Sivu

Huijausviestejä liikkeellä

Huijausviestejä liikkeellä

Turun seurakunnan kirkkoherran nimellä on ollut liikkeellä viestejä, joilla kerätään rahaa näennäisesti hyviin tarkoituksiin. Viestit eivät ole aitoja, eikä niiden perusteella pidä maksaa mitään. Alla Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kirkkoherran, isä Peter Gebaran SCJ lähettämä viesti:

Hyvät  seurakuntalaiset,

Olen saanut tiedoksi, että joku huijari sähköpostin kautta pyytää minun nimessäni rahaa ja keksii kaikenlaisia syitä, mihin tarkoitukseen halua sen käyttää. Tietysti hyvin usein hän kirjoittaa että se on hätätilanne ja rahaa tarvitaan jo nyt. Olen tehnyt rikosilmoituksen ja asia on poliisin käsittelyssä. Todennäköisesti jotkut menevät lankaan ja maksoivat, ainakin yksi on minulle tiedossa joka on jo maksanut.

ÄLKÄÄ MAKSAKO missä nimessä, koska jos olisi joku semmoinen tilanne kun tarvitaan rahaa auttamiseen, kirjoittaisin virallisella seurakuntamme kotisivulla tällaisesta asiasta. Jos tulee joskus saman tyyppinen viesti, olkaa hyvä ja tarkistakaa minulta mistä on kysymys. Toivotaan, että poliisi saa kiinni huijarin ja pystymme yhdessä auttamaan oikeasti tarpeessa olevia sisariamme ja veljemme.

Jumalan siunausta.

isä Peter Gebara SCJ

KATT

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...