Valitse Sivu

Uusi kirja: Ihmiselämä äidin kohdussa / Raimo Goyarrola

Uusi kirja: Ihmiselämä äidin kohdussa / Raimo Goyarrola

Miksi olet kirjoittanut tästä aiheesta?

Minusta tuntuu, että on aika päästä eroon pelosta puolustaaksemme elämää ja ratkaistaksemme abortin ongelman. Valitettavasti Suomessa aihe on tabu: on abortti ja piste. Ei voida julkisesti puhua vapaasti aborttia vastaan ottamatta riskiä hyökkäämisestä. Vetoan käyttämään maalaisjärkeä ja rehellisesti etsimään oikeaa ratkaisua raskaana oleville naisille mahdollisesti aiheutuviin ongelmiin.

Kirjassasi kiistät erilaisia ​​abortin puolesta esitettyjä väitteitä.

Kyllä, mutta ennen kaikkea haluan antaa perusteluja elämän puolesta. Kirja alkaa nimenomaan kertomalla, mitä tiede sanoo äidin kohdussa kehittyvästä elämästä. Lähestymistapa ei ole pelkästään todeta ”ei abortille”, joka ei ratkaise mitään, vaan ”kyllä elämälle”, joka tarvittaessa tarjoaa mahdollisuuksia ongelmien ratkaisuun. Lääkärinä olen ihmiselämän puolustaja. Enhän voi suostua ajatukseen, että suoraa viattomien tappamista pidettäisiin oikeana lääketieteellisenä ratkaisuna usein ei-lääketieteellisiin ongelmiin ja näin lääkärille asetettaisiin vaatimus, joka on suoranaisesti vastoin lääketiedettä.

Mutta joskus näyttää siltä, ​​että ei ole muuta vaihtoehtoa kuin valita äidin tai lapsen elämän välillä.

Se on virhe. Ei ole ”joko tai”. Kirjassa puhutaan myös tilanteista, joissa lääketieteellisesti todella välttämätön äidin hoito epäsuorasti johtaa lapsen kuolemaan. Näissä tapauksissa ei eettisesti katsottuna ole kyse abortista. Lääkäri ei voi olla tuomari, joka tuomitsee viattoman ihmisen kuolemaan ja itse toteuttaa sen. Me lääkärit olemme kaikkien ihmisten elämän puolella. Olemme ”sekä että”.

Vain kirjan viimeinen luku käsittelee sitä, mitä katolinen kirkko opettaa kohdunsisäisestä elämästä ja abortista.

Ihmiselämän puolustaminen äidin kohdussa ja sen tuhoaminen abortin suorittamalla ei ole uskonnon tai uskon kysymys. Kirkon opetus lääketieteellisestä etiikasta perustuu muun muassa siihen, mitä tiede näyttää meille. Äidin kohdussa on elävä ihminen. Tämä on se, mitä tiede sanoo ja kuten oikein on, kirkko hyväksyy sen. Siksi abortti ei ole uskonnon vaan ennen kaikkea antropologian kysymys. Ihmiselämän puolustaminen ei saisi olla yksinomaan kirkon, vaan koko yhteiskunnan huolenaihe.

Miksi toivot ihmisten lukevan tämän kirjan?

Aion antaa vastauksia peruskysymyksiin, joita kuullaan myös ruohonjuuritasolla. Ihmiselämän puolustaminen kuuluu kaikille. Oikeus elämään on ensimmäinen ihmisoikeus ja kaikkien muiden oikeuksien perusta. Elämää suojelevalla yhteiskunnalla on tulevaisuus. Haluan rakentaa tällaista yhteiskuntaa.

KATT

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...