Valitse Sivu

YoungCaritas – nuoret solidaarisemman maailman puolesta

YoungCaritas – nuoret solidaarisemman maailman puolesta

YoungCaritas on useassa Euroopan maassa toimiva verkosto, jossa nuoret toimivat yhdessä paikallisen Caritaksen alla edistäen rauhaa ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Marraskuussa verkosto järjesti ensimmäisen sosiaaliseen kasvatukseen ja nuorten vapaaehtoistyöhön keskittyvän konferenssin Wienissä. Suomen Caritasta tapaamisessa edusti hallituksen jäsen ja vapaaehtoistyötä tekevä Meisa Dano. Konferenssiin osallistui 70 henkilöä 32:stä Euroopan maasta. Se järjestettiin Magdas-hotellissa, joka on Caritas Itävallan omistama yhteiskunnallinen yritys. Hotellin ajatuksena on palkata maahanmuuttajia ja pakolaistaustaisia ihmisiä ja samalla helpottaa heidän kotoutumistaan ja integroitumistaan työelämään.

Konferenssin osallistujat laativat yhdessä YoungCaritaksen Wienin julistuksen, jonka tavoitteena on:
• Rakentaa yhteiskunta, jossa ihmiset eri taustoista voivat elää yhdessä ilman vihamielisyyttä ja ennakkoluuloja.
• Saada niin katoliset kuin ei-katoliset nuoret mukaan Caritaksen toimintaan, jossa he pääsevät tekemään hyväntekeväisyyttä, kehittämään yhteiskuntataitoja ja samalla tutustuvat muihin oman maan ja muiden Euroopan maiden nuoriin.
• Järjestää tapaamisia ja konferensseja, joissa eri Euroopan maiden YoungCaritaksien nuoret, työntekijät ja vapaaehtoiset kokoontuvat vaihtamaan ajatuksia ja kokemuksia.

Paavi on kehottanut meitä kaikkia ottamaan nuoret ja heidän tarpeensa ja ajatuksensa huomioon kuuntelemalla heitä. Sekä Caritas että YoungCaritas ovat ottaneet paavin kehotuksen vakavasti vastaan ja haluavat siksi toimia aktiivisemmin nuorten parissa. Myös Suomen Caritas haluaa tarjota nuorille mahdollisuuden toimia toisten hyväksi. Siksi olemme kevään aikana perustamassa Suomeen omaa YoungCaritas-ryhmää.

Jos haluat tulla mukaan ja tehdä hyvää yhdessä, ota yhteyttä: caritas@caritas.fi

Meisa Dano

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...