Valitse Sivu

Viimeiset karmeliittanunnat lähtevät

Viimeiset karmeliittanunnat lähtevät

Helsingin hiippakunnassa vähän yli 30 vuotta toiminut Jumalanäidin karmeliittaluostari jää ilman asukkaita, kun luostarin viimeiset nunnat, sisar Mary-Edel OCD ja sisar Lucy OCD, lähtevät 2. päivänä syyskuuta pois Suomesta.  Heidän on sitten tarkoitus liittyä Carmel-by-the-Sea’n luostariyhteisöön Montereyn piirikunnassa Kaliforniassa.

Nunnien lähdön jälkeen Espoon karmeliittaluostarissa ei enää vietetä messuja ainakaan arkisin. On vielä epäselvää, vietetäänkö luostarin kappelissa jatkossa kuitenkin vielä sunnuntaimessuja. 

Kontemplatiivisen nunnaluostarin perustamista Suomeen oli vuosien ajan toivonut ja ajanut edesmennyt Helsingin piispa Paul Verschuren SCJ. Suomeen ensimmäiset sisaret saapuivat marraskuussa 1988. Vuosien myötä Bodomjärven pohjoispuolella, Myllyjärven ekumeenisen keskuksen lähellä sijainneeseen puutaloon tehty luostari sai lisää asukkaita, ja siihen rakennettiin lisätiloja ja uusi kappeli vuonna 1995. Luostariyhteisön rinnalla on vuodesta 1991 alkaen toiminut myös aktiivinen karmeliittamaallikkoryhmä.

KATT

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...