Valitse Sivu

Vesivahinko Henrikin seurakuntasalissa

Vesivahinko Henrikin seurakuntasalissa

Katedraaliseurakunnan seurakuntasalissa on todettu vesivahinko. Seurakuntasalin keittiön putkisto on vuotanut ja kastellut seurakuntasalin seinän ja lattian rakenteita niin, että valumajälkiä on näkyvissä jonkin verran myös alakerran tiloissa.

Kirkkoherra isä Jean Claude Kabezan mukaan seurakuntasalia ei ikävä kyllä kunnostuksen ajan voi käyttää kokoontumistilana. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, ettei johdantokurssin luentoja tai joulukuuksi suunniteltua seurakuntaretrettiä pystytä järjestämään ainakaan paikan päällä. On kyllä esitetty ajatuksia siitä, että retretti voitaisiin pitää teams- tai zoom-kokouksena, mutta tämä on vielä epävarmaa. Johdantokurssin luentoja voidaan pitää esimerkiksi kirkossa.

Seurakuntasalin rakenteiden osittainen purkaminen ja kuivaaminen ja lopulta käyttökuntoon saattaminen kestää ainakin kuukauden päivät, mahdollisesti pitempäänkin. Kirkkoherra Kabeza toivoo, että seurakunnan vakuutus kattaisi korjauksesta mahdollisimman suuren osan, mutta epäilee, että kustannukset tuovat silti suuren loven myös seurakunnan talouteen.

Tässä yhteydessä on hyvä muistaa, että seurakuntien toiminta ja mahdollisuus remontteihin ja korjauksiin riippuu siitä, missä määrin kirkon jäsenet huolehtivat velvollisuudestaan maksaa jäsenmaksua. Jäsenmaksu (1,5 % veronalaisista ansiotuloista tai vastaavista muista tuloista) maksetaan mieluiten säännöllisesti kuukausittain seurakunnan jäsenmaksutilille. Ohjeet maksamiseen löytyvät täältä.

KATT

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...