Valitse Sivu

Kansainvälinen yhteinen adoraatio lauantaina

Kansainvälinen yhteinen adoraatio lauantaina

Syyskuussa 2021 järjestetään Unkarissa 52. kansainvälinen eukaristinen kongressi. Unkarin priimas, Esztergom-Budapestin arkkipiispa, kardinaali Péter Erdö ja eukaristisen kongressin sihteeristö ovat hiljattain kutsuneet uskovia kaikkialta maailmasta osallistumaan Kristuksen, kaikkeuden kuninkaan, juhlapyhän aattona, lauantaina 21. marraskuuta yhteiseen rukoukseen ja eukaristian palvontaan omassa seurakunnassa tai yhteisössä, jos mahdollista, tai – korona-aikana – omasta kodistaan käsin henkilökohtaisin rukouksin, ruusukkoa rukoilemalla ja Raamattua lukemalla. Heitä kutsutaan antamaan merkki osallistumisestaan rekisteröitymällä osoitteessa corpusdomini.iec2020.hu.

Kardinaali Erdön viesti on seuraava: ”Jeesus Kristus, jättäessään jäähyväiset opetuslapsilleen, lähetti heidät kaikkeen maailmaan julistamaan evankeliumia. Hän lupasi olla heidän kanssaan ’kaikki päivät maailman loppuun asti’. Hän on meidän kanssamme opetuksessaan, armeliaisuudessaan, sakramenteissaan, mutta aivan erityisellä tavalla eukaristian vietossa ja pyhässä sakramentissa, jota me palvomme myös messun ulkopuolella. Kristuksen, kaikkeuden kuninkaan juhlapyhän aattona, lauantaina 21. marraskuuta, me kutsumme jälleen teitä kaikkia maailmanlaajuiseen adoraatioon. Epidemian takia osallistujat voivat liittyä yhteen myös rukoilemalla omassa kodissaan. Ota sinäkin osaa tähän yhteiseen adoraatioon, seurakuntasi, yhteisösi ja perheesi kanssa! Olkoon tämä maailmanlaajuinen adoraatio seuraava etappi valmistautuessamme 52. kansainväliseen eukaristiseen kongressiin Budapestissa; kokekaamme taas Jumalan uudistavan rakkauden voima.”

Viimeisten vuosien ajan on eri puolilla maailmaa alettu järjestää tällaista maailmanlaajuista adoraatiota kahdesti vuodessa: Kristuksen pyhän ruumiin ja veren juhlapyhäviikon lauantaina (kesäkuussa) ja Kristuksen, kaikkeuden kuninkaan, juhlapyhän aattona (marraskuussa). Vuosi sitten uskovia oli mukana 1118 eri paikassa 54 maassa.

Olisiko mahdollista, että joissakin seurakunnissa innostuttaisiin jo tänä vuonna järjestämään yhteinen adoraatio tulevana lauantaina tai jopa miettimään mahdollisuutta osallistua ensi vuoden syyskuun kansainväliseen eukaristiseen kongressiin Unkarissa?

KATT / www.iec2020.hu

Tietoja seurakuntien osallistumisesta:

  • Pyhän Henrikin katedraali, adoraatio la 21.11.2020 klo 16.45–17.40.

Tietoja kirjoittajasta

Marko Tervaportti

Marko Tervaportti on Katolisen hiippakuntalehti Fideksen päätoimittaja ja Helsingin hiippakunnan viestintäjohtaja. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri (teoreettinen filosofia, Helsingin yliopisto). Hän on opiskellut myös Paavillisessa Angelicum-yliopistossa Roomassa.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...