Valitse Sivu

Uusia kardinaaleja elokuussa 

Uusia kardinaaleja elokuussa 

Paavi Franciscus ilmoitti toukokuun lopussa, että elokuun 27. päivänä pidetään konsistori, jossa nimitetään uusia kardinaaleja. Tämän jälkeen kardinaalit kaikkialta maailmasta jäävät vielä hetkeksi Roomaan keskustelemaan kirkon keskushallinnon uudistamisesta apostolisen konstituution Praedicate Evangelium mukaisesti. Uudistuksesta kerrottiin Fideksen numerossa 3/2022, s. 14-15.

Tällä hetkellä kardinaalikollegiossa on 208 jäsentä, joista 117 ovat ikänsä puolesta kelpoisia osallistumaan seuraavan paavin valintaan. Elokuun konsistorin jälkeen lukumäärä kasvaa 229 kardinaaliin ja 131 valitsijaan. Uusista kardinaaleista kahdeksan on Euroopasta, kuusi Aasiasta, kaksi Afrikasta, yksi Pohjois-Amerikasta ja neljä Latinalaisesta Amerikasta.

Tunnetuin tulevista kardinaaleista lienee nykyisen liturgiakongregaation, tulevan Jumalanpalveluksen ja sakramenttijärjestyksen viraston prefekti, englantilainen Arthur Roche. Vastaavasti nuorin uusista kardinaaleista on Ulan Batorin (Mongolian) apostolinen prefekti Giorgio Marengo, joka on vain 48-vuotias.

KATT / Vaticannews

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...