Valitse Sivu

Paavi ilmoitti erityisistä rukoushetkistä

Paavi ilmoitti erityisistä rukoushetkistä

Paavi Franciscus kutsuu kristittyjä yhteiseen rukoukseen keskiviikkona.

Sunnuntaisen yleisaudienssin lopuksi 22.3.2020 paavi Franciscus ilmoitti kahdesta koko maailmaa koskevasta tapahtumasta, jotka liittyvät koronapandemiaan:

Keskiviikkona 25.3. klo 13.00 Suomen aikaa, päivänä, jota monet kristityt kunnioittavat Neitsyt Marian ilmoituksen päivänä, paavi kutsuu maailman kaikki kristityt ”korottamaan äänensä kohti taivasta” ja rukoilemaan yhdessä Jumalaa käyttäen Jeesuksen meille opettamaa Isä meidän -rukousta. Rukouksen ekumeeninen sanamuoto suomeksi on

Isä meidän, joka olet taivaissa.
Pyhitetty olkoon sinun nimesi.
Tulkoon sinun valtakuntasi.
Tapahtukoon sinun tahtosi 
myös maan päällä niin kuin taivaassa.
Anna meille tänä päivänä jokapäiväinen leipämme.
Ja anna meille anteeksi velkamme, 
niin kuin mekin annamme anteeksi velallisillemme.
Äläkä saata meitä kiusaukseen, 
vaan päästä meidät pahasta. 
Aamen.

Perjantaina 27.3.2020 klo 19.00 Suomen aikaa paavi aikoo myös pitää lyhyen rukoushetken Pietarinkirkosta käsin ja antaa sen lopuksi erityisen Urbi et orbi -siunauksen Rooman kaupungille ja koko maailmalle. Tähän siunaukseen sisältyy myös mahdollisuus täydellisen aneen saamiseen.

Pyhä isä muistutti sunnuntaisessa puheessaan myös, että ”me haluamme vastata viruksen aiheuttamaan pandemiaan yleismaailmallisella rukouksella, myötätunnolla ja lempeydellä. Pysykäämme yhtenäisinä. Tehkäämme läheisyytemme selväksi niille, jotka ovat kaikkein yksinäisimpiä ja koetelluimpia, läheisyytemme lääkäreitä, terveydenhoitoalan ihmisiä, sairaanhoitajia ja vapaaehtoisia kohtaan… Läheisyytemme viranomaisia kohtaan, joiden on pantava käytäntöön hyvin tiukkoja rajoituksia meidän hyväksemme. Läheisyytemme poliisia ja sotilaita kohtaan, jotka yrittävät pitää yllä järjestystä kaduilla ja varmistaa, että hallituksen kaikkien hyväksi tarkoittamat toimet todella toteutuvat. Läheisyytemme kaikkia ihmisiä kohtaan.

Aivan lopuksi paavi kehotti kuulijoitaan lukemaan Johanneksen evankeliumin yhdeksännen luvun, hitaasti ja rauhallisesti.

KATT/vatican.va

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...