Valitse Sivu

Synodin aikaa pidennettiin

Synodin aikaa pidennettiin

Paavi Franciscus on päättänyt, että kirkon synodaalisuutta käsittelevä synodi tuleekin kaksiosaiseksi, vuoden 2023 synodia seuraa vielä toinen synodi samasta aiheesta vuonna 2024.

Paavi Franciscus ilmoitti lokakuun puolivälissä, että kirkon synodaalisuutta käsitellään piispainsynodin täysistuinnoissa ei ainoastaan vuonna 2023 vaan uudestaan vielä vuonna 2024. Näin synodaalisuussynodin aikaa on käytännössä pidennetty vuodella. Alun perin synodaalisuusteemaa piti käsitellä vain lokakuussa 2023.

Paavin mukaan jo käynnissä oleva synodi on jo tuottanut ensimmäisiä hyviä hedelmiä, mutta lisää aikaa tarvitaan: ”Jotta voitaisiin tarjota enemmän aikaa lisäharkinnalle, olen päättänyt, että tämä synodikokous toteutetaan kahdessa osassa: ensimmäinen on 4.-29.10.2023 ja toinen lokakuussa 2024.”

Pyhä isä sanoi toivovansa, että lisäaika vahvistaisi synodaalisuuden ymmärtämistä perustavana tekijänä kirkon elämässä ja auttaisi ”kaikkia elämään [synodaalisuutta] evankeliumin ilosta todistavien veljien ja sisarten matkana”.

Piispainsynodin sihteeristö vahvisti omassa lausunnossaan, että paavin päätös juontaa juurensa toiveesta, että kirkon synodaalisuus olisi laajuudessaan ja merkittävyydessään teema, jonka tutkimiseen jatkossa eivät osallistuisi vain varsinaisen synodin osallistujat vaan koko kirkko.

KATT / Vatican News

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...