Valitse Sivu

Poikkeuskäytännöt päättyvät

Poikkeuskäytännöt päättyvät

Koronaepidemian leviämisen estämiseksi ja ihmisten terveyden turvaamiseksi tehdyt rajoitukset päättyvät Helsingin hiippakunnassa huhtikuun loppuun mennessä. 

Seurakuntien toiminnassa palataan taas normaaleihin käytäntöihin. Edelleen kuitenkin kannustetaan pitämään huolta käsi- ja yskimishygieniasta ja olemaan tulematta kirkkoon, jos on koronalle tai muille helposti leviäville taudeille tyypillisiä oireita.

Tästedes velvollisuus osallistua (paikan päällä) messuun sunnuntaisin ja velvoittavina juhlapyhinä on taas voimassa. Erilaisiin riskiryhmiin kuuluvien voi kuitenkin olla tarpeen edelleen välttää niitä messuja, joissa yleensä käy eniten ihmisiä. Lisätietoja voi kysyä omasta seurakunnasta.

+ + +

Tänä pääsiäisaikana pyydän teitä kaikkia rukoilemaan aivan erityisesti kaikkien koronan uhrien ja heitä kaipaamaan jääneiden läheisten puolesta sekä niiden puolesta, jotka ovat heitä hoitaneet. Pyydän, että muistatte rukouksissanne myös kaikkia sodan uhreja niin Ukrainassa kuin muuallakin. Rukoilkaamme, että oikeudenmukainen rauha saavutettaisiin mahdollisimman nopeasti.

Voimme myös iloita siitä, että seurakuntien elämä palaa entiselleen. Seuraavina viikkoina seurakunnissa vietetään paljon ensikommuuniojuhlia. Tämä moninkertainen juhla-aika kääntää katseemme aivan ansaitusti kohti ikuisen elämän ja ainaisen toivon lähdettä: meidän Herraamme Jeesusta Kristusta. Olkoon hän tekojemme ja päätöstemme ensimmäinen innostaja ja perimmäinen mittapuu.

Siunattua pääsiäisaikaa!

Helsingissä 25. huhtikuuta 2022

isä Marco Pasinato
Hiippakunnan asiainhoitaja

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...