Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Marraskuun 2022 rukouksen apostolaatin palsta

”Jeesus sanoi: Antakaa lasten olla, älkää estäkö heitä tulemasta minun luokseni. Heidän kaltaistensa on taivasten valtakunta.” (Matt 19;14)

Pelastakaa Lapset -järjestön raportti maailman lasten tilasta sekä lasten hyvinvoinnista kertoo, että maailman lapsilla on nykyisin paremmat mahdollisuudet kuin koskaan aiemmin kasvaa ja kehittyä turvassa, terveinä sekä koulua käyden. Silti joka neljänneltä lapselta evätään oikeus lapsuuteen. Raportissa nostetaan esiin, että eriarvoisuus lasten välillä on edelleen räikeä ja tiettyjen haasteiden suhteen ei ole tapahtunut lainkaan edistystä. 

Sodista ja muista väkivaltaisista selkkauksista kärsivien lasten tilanne on äärimmäisen vaikea. Konfliktialueilla elävien ja väkivaltaisuuksia paenneiden lasten lukumäärä on suurimmillaan vuosikymmeniin. Vuoden 2020 indeksissä Singapore pitää kärkisijaa maana, jossa lapsia suojellaan ja jossa heistä huolehditaan parhaiten. Suomi on jaetulla kolmannella sijalla Ruotsin kanssa. Lasten tilanne on puolestaan äärimmäisen vaikea muun muassa Tšadissa, Keski-Afrikan tasavallassa sekä Nigerissä.

Kun puhumme lasten tilanteesta, automaattisesti ajattelemme omaa perhettämme. Joskus meillä on erittäin hyviä muistoja lapsuudesta ja nuoruudesta, ja perhe on jatkuvasti meille tärkeä. Mutta joskus meillä on kipeitä ja surullisia muistoja. Perheen ja kodin pitäisi olla pieni pala taivasta maan päällä. Valitettavasti joskus se on paikka, jossa ihmiset vahingoittavat toisiaan.

Lapset kasvavat aikuisiksi ja lähtevät kotoa. Vanhemmilla ei enää juurikaan ole vaikutusta aikuisten lasten päätöksiin. Siksi on tärkeää antaa heidät Herralle, kun he ovat pieniä. Se tarkoittaa, että vanhemmat näyttävät lapsille esimerkillään, kuinka tärkeä Jumala on heidän omassa elämässään.

Jokainen meistä on aikuinen lapsi, joka on lähtenyt Isän Jumalan kotoa. Isä Jumala ei voi pakottaa meitä toimimaan. Me itse teemme päätöksiä. Jumala kouluttaa meitä käskyjensä kautta ja muistuttaa meille, että meidän kotimme on kirkko, jossa meitä halutaan auttaa.

Veljemme Jeesus Kristus on täydellinen Jumalan lapsi.  Kaiken, mitä hän teki maailmassa, hän teki täyttääkseen Isän tahdon.

isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

Rukoilkaamme…

Marraskuu   

Rukoilemme kärsivien lasten, varsinkin kodittomien, orpojen ja sodan uhrien puolesta, jotta he saisivat mahdollisuuden käydä koulua ja kokea perheen huolenpitoa.

November

Vi ber att barn som lider, särskilt de som är utan hem och föräldrar och offer för krig, kan garanteras skolgång och får möjlighet att erfara en familjs omsorger.

Joulukuu   

Rukoilemme, jotta inhimillistä kehitystä edistävät vapaaehtoisjärjestöt löytäisivät ihmisiä, jotka sitoutuvat työskentelemään yhteisen hyvän puolesta, ja etsisivät jatkuvasti uusia kansainvälisen yhteistyön teitä. 

December

Vi ber att ideella organisationer som främjar mänsklig utveckling, finner personer villiga att engagera sig för det allmänna bästa och ständigt söker nya vägar till internationellt samarbete.

Tietoja kirjoittajasta

Stanislaw Zawilowicz SCJ

Isä Stanislaw Zawilowicz SCJ on Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kappalainen. Hän kuuluu Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...