Valitse Sivu

Pyhän isän apostolinen vierailu Irakiin 5.-8.3.2021

Pyhän isän apostolinen vierailu Irakiin 5.-8.3.2021

Paavi Franciscus vierailee Irakissa maaliskuun 5.-8. päivänä. Kyseessä on historian ensimmäinen kerta, kun paavi käy Irakissa. Vierailu tapahtuu Irakin presidentin kutsusta huolimatta maan epävakaasta turvallisuustilanteesta. Sen avulla paavi haluaa osoittaa läheisyyttään Irakin paljon kärsineelle kristitylle vähemmistölle ja ehkäpä samalla luoda toivoa siitä, että koronapandemiakin varmasti vielä voitetaan.

Perjantaina iltapäivällä 5.3. paavi saapuu Bagdadin lentokentälle ja tapaa heti Irakin pääministerin. Myöhemmin hän vierailee presidentin palatsissa, jossa on virallinen tervetulotilaisuus sekä keskustelu presidentti Barham Salihin kanssa. Sen jälkeen paavi tapaa muita yhteiskunnallisia vaikuttajia ja diplomaattikuntaa. Illalla on vielä tapaaminen Bagdadin syromalabaarisessa Pelastuksen Neitsyt Marian katedraalissa paikallisten piispojen, pappien, sääntökuntalaisten, seminaristien ja katekeettojen kanssa.

Lauantaina 6.3. paavi lentää shiiamuslimien pyhään kaupunkiin Najafiin ja tekee kohteliaisuuskäynnin suurajatolla al-Sistanin luokse. Sieltä paavi jatkaa matkaa Uriin, jossa on uskontojenvälinen tapaaminen. Tämän jälkeen paavi palaa Bagdadiin ja viettää siellä messun kaldealaiskatolisessa Pyhän Joosefin katedraalissa.

Sunnuntaina 7.3. Paavi vierailee Erbilissä ja tapaa siellä Irakin Kurdistanin autonomisen alueen presidentin ja pääministerin sekä uskontojen edustajia. Tämän jälkeen matka jatkuu Mosuliin, jossa paavi rukoilee paikallisen kirkon edustalla sodan uhrien puolesta. Sitten hän lentää helikopterilla Bakhdidaan (Qaraqoshiin), jossa hän tapaa paikallisen Neitsyt Marian perisynnittömän sikiämisen seurakunnan jäseniä. Palattuaan Erbiliin paavi viettää messun Franso Hariri -stadionilla, kunnes hän lentää takaisin Bagdadiin.

Maanantaina 8.3. paavi palaa takaisin Roomaan.

Paavin vierailua voi seurata esimerkiksi Vaticannewsin sivuilla https://www.vaticannews.va/. Suomenkielisen Vaticannewsin toimittaja Emil Anton seuraa matkaa tarkasti. Vatikaanin kotisivulle kertyy myös aineistoa apostolisen vierailun kuluessa: http://www.vatican.va/content/francesco/it/events/event.dir.html/content/vaticanevents/it/2021/3/5/viaggio-iraq.html

KATT / VIS

Paavin videoviesti vierailun alla: https://www.youtube.com/watch?v=PdKdTgSaxyM

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...