Valitse Sivu

Paavi kiinnitti huomiota Yhdysvaltojen tilanteeseen

Paavi kiinnitti huomiota Yhdysvaltojen tilanteeseen

Keskiviikon yleisaudienssilla 3.6.2020 paavi Franciscus kiinnitti huomiota Yhdysvaltojen tilanteeseen seuraavin sanoin:

”Rakkaat veljet ja sisaret Yhdysvalloissa. Olen seurannut suuresti huolestuneena viime päivien levottomuutta herättävää yhteiskunnallista kuohuntaa teidän maassanne George Floydin traagisen kuoleman seurauksena.

”Ystäväni, me emme voi suvaita rasismia tai eristämistä emmekä kääntää katsettamme pois niistä missään muodossa ja samalla väittää puolustavamme jokaisen ihmiselämän pyhyyttä. Samaan aikaan meidän on tunnustettava, että ’viime öiden väkivalta on itsetuhoista ja se on tuomittu epäonnistumaan. Mitään ei saavuteta väkivallalla mutta sen takia menetetään paljon.’

”Yhdyn tänään Saint Paulin ja Minneapolisin kirkon, ja koko Yhdysvaltojen kirkon, kanssa rukoukseen George Floydin sielun puolesta ja kaikkien niiden ihmisten sielujen puolesta, jotka ovat menettäneet henkensä rasismin synnin seurauksena. Rukoilkaamme lohdutusta heidän sureville perheilleen ja ystävilleen ja etsikäämme kansallista sovintoa ja rauhaa, jota me kaipaamme. Rukoilkoon Guadalupen Neitsyt Maria, Amerikan äiti, kaikkien niiden puolesta, jotka työskentelevät rauhan ja oikeudenmukaisuuden puolesta maassanne ja kaikkialla maailmassa.”

KATT / VIS

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...