Valitse Sivu

Nyt on hetki: antakaamme Jeesuksen tehdä ihme

Nyt on hetki: antakaamme Jeesuksen tehdä ihme

Helsingin hiippakunta on pieni osa katolisen kirkon suurta perhettä, joka on levinnyt ympäri maailmaa. Kirkkomme on Kristuksen kirkko ja sen vuoksi olemme hyvissä käsissä. Mikään ei voi tuhota sitä. Hyvänä äitinä kirkko suojelee ja ruokkii meitä. Mutta kirkkokin on meidän käsissämme. Meidänkin täytyy suojella ja ruokkia sitä. Tältä osin tulee mieleeni evankeliumin kertomus leivästä ja kaloista. Jeesus ruokki yli 5000 ihmistä. Tähän Herramme halusi käyttää sitä, mitä apostolit keräsivät ihmisiltä: viisi leipää ja kaksi kalaa.

Uskon, että me aktiiviset katolilaiset hiippakunnassamme annamme myös Jeesukselle omat leipämme ja kalamme: kaikki ei-taloudellinen apu, jäsenmaksut, kolehdit sekä lahjoitukset, jotka ovat suurenmoisia ja tärkeitä. Jeesus edelleen kerää leipäämme ja kalaamme. Meidänkin täytyy vielä kerätä. Mutta emme voi kuitenkaan unohtaa sitä, että juuri Jeesus muuttaa meidän leipämme ja kalamme ravinnoksi koko ihmiskuntaa varten.

Mielestäni pyrimme käyttämään kaikkia inhimillisiä keinoja ja välineitä saavuttaaksemme taloudellisen tasapainon hiippakunnassamme. Nyt on myös aika uskoa enemmän Jeesukseen. Antaa hänen tehdä ihme. Tehtyämme tehtävämme vain Herramme Jeesus voi vakauttaa taloutta hiippakunnassamme. Me paimenet haluamme keskittyä kirkon tehtävään: salus animarum (ihmisten pelastus).

Jeesus on noussut kuolleista. Hän elää kirkossamme, keskuudessamme. Pyhällä viikolla on hyvä päästä lähemmäksi Herraa, rukoilla ja saada kääntymyksen armo, kiittää häntä kaikesta ja tulla hänen armonsa avulla paremmiksi kristityiksi, uskollisemmiksi Jumalan lapsiksi. Jos annamme tilaa Jeesukselle meissä, hän moninkertaistaa leipämme ja kalamme. Jeesus vie hiippakuntamme eteenpäin, jos me lähestymme häntä, jos antaudumme hänelle.

Kirkko on Jeesuksen käsissä ja myös meidän käsissämme.

Siunatkoon meitä ylösnoussut Herramme Jeesus Kristus.

Hyvää pääsiäistä kaikille Neitsyt Marian esirukousten auttamana.

Helsingissä, 14.4.2019
Isä Raimo Goyarrola
Helsingin hiippakunnan yleisvikaari

Tietoja kirjoittajasta

Raimo Goyarrola

Isä Raimo Goyarrola on Pyhän Ristin ja Opus Dein prelatuurin pappi, joka toimi Helsingin hiippakunnan yleisvikaarina vuoteen 2019 asti.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...