Valitse Sivu

Merkittävä nimitys Vatikaanin valtiosihteeristössä

Merkittävä nimitys Vatikaanin valtiosihteeristössä

Paavi Franciscus teki tammikuun puolivälissä merkittävän uuden nimityksen, kun Vatikaanin valtiosihteeristöön nimitettiin uusi valtiosuhteiden alisihteeri. Nimitetyksi tuli tällä tasolla ensimmäinen nainen, tohtori Francesca Di Giovanni. Di Giovanni on syntynyt Palermossa vuonna 1953, ja valmistuttuaan lakimieheksi hän toimi Focolare-yhteisön kansainvälisen keskuksen laki- ja hallintotehtävissä, kunnes hän aloitti työn Vatikaanin valtiosihteeristössä vuonna 1993. Hänen tehtäviinsä ovat kuuluneet esimerkiksi maastamuuttoon ja pakolaisten tilanteeseen liittyvät teemat, kansainväliset humanitaariset kysymykset, viestintä, naisten asema, intellektuaaliset oikeudet ja turismi. Di Giovannin vastuuseen kuuluu vastedes multilateraalisten valtiosuhteiden hoitaminen esimerkiksi monissa kansainvälisissä organisaatioissa ikään kuin apulaisulkoministerin roolissa.

KATT/vaticannews.va

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...