Valitse Sivu

Maltan ritarikunnan suurlähetystö avattu Virossa

Maltan ritarikunnan suurlähetystö avattu Virossa

Maltan ritarikunta avasi heinäkuun 29. päivänä suurlähetystönsä Tallinnassa. Viralliset diplomaattisuhteet Viron ja Suvereenin Maltan ritarikunnan välillä solmittiin jo maaliskuussa 2020. Suurlähetystön avaamisen yhteydessä Maltan ritarikunnan suurlähettiläs Virossa Manfred Ritter von Markhof ilmaisi syvän kiitollisuutensa saamaansa vastaanottoon Viron valtiovallan taholta ja muistutti Maltan ritarikunnan halusta olla apua tarvitsevien ihmisten tukena.

Lähetystön avaamistilaisuudessa läsnä ollut Viron ulkoministeri Margus  Tsahkna painotti hyvän tahdon, hyvän tekemisen ja aktiivisen huolenpidon merkitystä vaikeina aikoina. Hän otti esille jatkuvat pyrkimykset ja haasteet Ukrainan kansan tukemiseksi ja varsinkin sen estämiseksi, etteivät lapset joutuisi sodan keskellä ihmiskaupan uhreiksi.

Vasta avatun suurlähetystön siunasivat Baltian maiden apostolinen nuntius arkkipiispa Petar Raji`c, Viron apostolinen administraattori piispa Philippe Jourdan, ja Vilnan apulaispiispa Darius Trijonis.

Ennen lähetystön avaamista vietettiin pyhää messua Tallinan Pyhien Pietarin ja Paavalin katedraalissa, jossa oli läsnä Maltan ritareita Itävallasta, Saksasta, Puolasta ja Liettuasta.

Suurlähetystön avaamisen yhteydessä perustettiin myös Maltan ritarikunnan tukisäätiö Tallinnassa, jonka ensisijainen tarkoitus on edistää ritarikunnan arvojen ja toimintatapojen tuntemista maassa, jossa se ei vielä ole kaikille ennestään tuttu. Maltan ritarikunnan tehtävään juurtuneena säätiö keskittyy ennen kaikkea sosiaalisiin projekteihin, joiden tarkoituksena on antaa pysyvää apua yhteiskunnan ulkopuolelle joutuneille ja unohtuneille ihmisille.

KATT / Markku Koponen

https://www.orderofmalta.int/news/inauguration-embassy-order-of-malta-in-estonia/

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...