Valitse Sivu

Maailman nuortenpäivät Panamassa

Viralliset Maailman nuortenpäivät järjestettiin tämän vuoden tammikuun lopussa Panamassa. Päiville osallistui ainakin 750 000 nuorta kaikkialta maailmasta. Paavi Franciscus oli paikan päällä 23.-27.1.2019. Perjantaina 25.1. hän vietti yhdessä nuorten kanssa ristintien hartauden, lauantaina 26.1. illalla pitkän rukousvigilian ja sunnuntaina 27.1. nuortenpäivien päämessun, joka alkoi jo kello 8 aamulla.

Massatapahtumien lisäksi paavi muun muassa kohtasi nuorisovankeja, vietti messun pappien, sääntökuntalaisten ja maallikkoliikkeiden edustajien kanssa sekä ennen lähtöään vielä tervehti kaikkia nuortenpäivien vapaaehtoistyöntekijöitä.

Paavin monista ohjeista ehkä tärkeimmäksi nousi hänen huomionsa, ettei Jeesuksen sanoma nuorille koske huomista, vaan jo tätä päivää: ”Te nuoret ette ole Jumalan tulevaisuus vaan hänen nykyisyytensä. … Herra ja hänen lähetystehtävänsä eivät ole ’väliaika’ elämässämme, jotakin väliaikaista – ne ovat meidän [koko] elämämme! … Haluatteko elää rakkautenne käytännöllisesti? Olkoon teidän kyllä-vastauksenne [fiat] … Pyhän Hengen portti uuden helluntain tuomiseksi maailmaan ja kirkkoon.”

Seuraavaksi maailman nuortenpäivien pitopaikaksi paavi ilmoitti Portugalin Lissabonin vuonna 2022.

KATT/VIS/SIR

– Oheisessa videossa Pyhän Henrikin katedraaliseurakunnan kappalainen, isä Federico Spanò kertoo kokemuksistaan Panamassa. Hän osallistui nuortenpäiville Italiasta lähteneen ryhmän kanssa.

Varjo-Panama-tapahtuma pidettiin Helsingissä.

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...