Valitse Sivu

La Vangin Neitsyt Marialle omistettu juhla Oulussa

La Vangin Neitsyt Marialle omistettu juhla Oulussa

Oulun katolilais-vietnamilaisyhteisö järjesti lauantaina 23.7. Oulussa 13–vuotisnimikkojuhlansa. Juhlaa vietettiin Nasaretin Pyhän Perheen kirkon piha-alueelle rakennetulla kauniilla juhlapaikalla aurinkoisessa ja lämpimässä kesäsäässä, mukana oli noin 300 ihmistä. Juhla alkoi kirkon ympäri kiertäneellä kulkueella, jonka aikana rukoiltiin ruusukko vietnamiksi ja suomeksi. Kulkueen jälkeen oli ohjelmaosuus, jossa oli tarjolla kukkaloistoa sekä taidokkaita tanssi- ja lauluesityksiä. 

Nimikkojuhlan messu vietettiin emerituspiispa Teemu Sipon SCJ johdolla, mukana olivat myös kirkkoherra isä Donbosco Thomas, isä Joosef Dang,  isä Francisco Garcia ja isä Pedro Perez. Messun jälkeen oli tarjolla herkullinen juhla-ateria.

Juhla osoitti jälleen kerran sen, että vietnamilaiset osaavat todellakin järjestää juhlia. Kaikesta välittyi suuri sydämellisyys, ystävällisyys ja vieraanvaraisuus. Keskinäisen yhteenkuuluvuuden kokemus oli vahva. Juhlapäivä oli ikään kuin kaunis käyntikortti katoliselle kirkolle Suomessa! 

Juhlajärjestelyjen moderaattorina toimi isä Joosef Dang. Juhlan suunnittelu ja rakentaminen on iso urakka, valmistelutyöt aloitettiin sen takia jo tammikuussa, kertoo isä Joosef. Oulun katolilais-vietnamilaisyhteisöön kuuluu isä Joosefin mukaan noin 120 ihmistä, joista juhlavalmisteluihin osallistui aktiivisesti noin 40 henkeä. Päävastuun järjestelyistä on kantanut yhteisön puheenjohtaja Pham Quoc Thai Joosef yhdessä isä Joosefin kanssa.

Nimikkojuhla oli omistettu La Vangin Neitsyt Marialle. ”Me vietnamilaiset rakastamme Neitsyt Mariaa melkein kuin Jumalaa”, toteaa isä Joosef. ”Sydämessämme Maria ei ole pelkästään Jumalan äiti, vaan myös Vietnamin äiti, jota kunnioitetaan, kuunnellaan ja lähes palvotaan. Me vietnamilaiset olemme ylpeitä Neitsyt Mariasta, Neitsyt Maria on meidän identiteettimme”, korostaa isä Joosef. 

Neitsyt Marian rukoukset kantakoot Oulun katolilais-vietnamilaisyhteisöä ja siunatkoon Jumala näitä juhlia kaikkina tulevinakin vuosina!

Heikki Kymäläinen

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...