Valitse Sivu

Katolisten sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden yhdistys (KatSote)

Katolisten sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden yhdistys (KatSote)

Olemme ​​​​sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöitä, sitoutuneet kristinuskoomme ja palveluammattiimme. Haluamme myötävaikuttaa ”elämän kulttuurin” puolustamiseen ja edistämiseen, puolustaen kaikkien ihmisten ihmisarvoa heidän elämänsä alusta loppuun saakka.

Yhdistyksen perustava kokous pidettiin Turussa 18.12.2022. Yhdistyksen tarkoituksena on :

  • edistää kristittyjen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden hengellistä kehittymistä, jotta he osaisivat todistaa evankeliumista työssään yhä paremmin;
  • luoda kontakteja kristittyjen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden välille;
  • auttaa ja tukea sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden inhimillistä, henkistä ja uskonnollista kehitystä sekä bioetiikan osaamista;
  • tehdä yhteistyötä terveyden edistämisessä, sairaiden kokonaishoidossa ja sosiaali- ja terveydenhuollon inhimillisyyden lisäämisessä sen kaikilla tasoilla;
  • puolustaa katolisen kirkon oppia erityisesti bioetiikan ja sosiaali- ja terveydenhoidon kysymyksissä.

Yhdistykseen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä sosiaali- tai terveydenhuollon katolilainen ammattihenkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen.

Kannattavaksi jäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa. Kannattavalla jäsenellä on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus.

Jäsenille on järjestetty kokous lauantaina 27.5.2023 klo 15.00–17.00 Pyhän Henrikin seurakuntasalissa, jota on mahdollista seurata live-streaming-lähetyksellä. Kokouksen tavoitteena on pohtia kaikkien kesken, miten ne tarkoitukset, joita varten yhdistys on perustettu, toteutetaan käytännössä. 

Tervetuloa jäseneksi!    

isä Raimo Goyarrola
KatSoten puheenjohtaja

Tietoja kirjoittajasta

Marko Tervaportti

Marko Tervaportti on Katolisen hiippakuntalehti Fideksen päätoimittaja ja Helsingin hiippakunnan viestintäjohtaja. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri (teoreettinen filosofia, Helsingin yliopisto). Hän on opiskellut myös Paavillisessa Angelicum-yliopistossa Roomassa.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...