Valitse Sivu

Katedraalin urkuja kunnostetaan

Katedraalin urkuja kunnostetaan

Pyhän Henrikin katedraalin urut korjataan ja huolletaan perusteellisesti syksyn aikana. Tukholmalaisen tehtaan, Richard Jacobyn, vuonna 1967 valmistuneet urut saavat uuden sormion, jalkion, sekä ilmalaatikon tarvittavine teknisine laitteineen. Muun muassa nahkaosat, jotka myös uusitaan, tulevat Ranskasta. Korjaustyöt suorittaa Pertti Metsävuo, joka tuntee urut perinpohjaisesti ja joka kuuluu Suomen tunnetuimpiin urkuasiantuntijoihin.

– Uruilla päästään soittamaan jälleen syyskuun lopusta alkaen. Myös urkuillat palautuvat ohjelmaan jälleen lokakuusta alkaen, kertoo katedraaliseurakunnan urkuri Marko Pitkäniemi. 

Suomessa on vain kahdet Jacobyn tehtaan valmistamat urut, toiset sijaitsevat Pyhän Marian kirkossa ja ovat vuodelta 1965. Pyhän Henrikin katedraalin  uruissa ei ole kielipillejä, mutta Marian kirkon soittimessa on.

KATT

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...