Valitse Sivu

Kardinaali Newman julistetaan pyhäksi

Kardinaali Newman julistetaan pyhäksi

Sunnuntaina 13. lokakuuta Roomassa julistetaan pyhäksi autuas John Henry Newman (1801-1890), englantilainen kardinaali. Newman oli yksi merkittävimmistä uuden ajan teologeista. Hän oli aluksi anglikaaninen pappi ja korkeakirkollisen Oxford-liikkeen johtohenkilöitä. Vuonna 1845 Newman otettiin katoliseen kirkkoon. Hänet vihittiin katoliseksi papiksi 1846. Hän liittyi oratoriaaneihin, pyhän Filippo Nerin perustamaan sääntökuntaan, ja perusti Englannin ensimmäisen oratoriaanien talon Birminghamiin vuonna 1848. Vuonna 1879 paavi Leo XIII nimitti hänet kardinaaliksi. Benedictus XVI julisti Newmanin autuaaksi 19. syyskuuta 2010 Birminghamissa.

Newmanin hengellinen omaelämäkerta ”Apologia pro vita” sua on suomennettu nimellä ”Tilinteko uskostani”.

KATT

Katolisen kirjakaupan (katolinenkirjakauppa.net) valikoimasta löytyvät John Henry Newmanin omaelämäkerta ”Tilinteko uskostani” (Hengen tie- sarja 16, Kirjaneliö 1990, 5,-) ja C. S. Dessainin kirjoittama elämäkerta ”John Henry Newman” (KATT 1984, 5,-).

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...