Valitse Sivu

Joulutervehdys Jeesuksen pikkusisarilta

Joulutervehdys Jeesuksen pikkusisarilta

HUOMAATKO HÄNET?

Tulitikkurasia on peitetty huolellisesti kauniilla paperilla. Rasiaan on asetettu pieni savesta tehty Jeesus-lapsi. Tulos on aivan poikkeuksellinen. Tulisiko sinun mieleesi valmistaa tällainen seimiasetelma?

Tulitikkurasia – sehän on niin pienikin, että tuskin sitä huomaakaan olohuoneen pöydällä. Jospa kuitenkin tällainen seimi kertoisi jotain Jumalasta, joka tuli niin pieneksi, että tuskin häntä huomaakaan. Eikö siinä ole joulun salaisuus?

Jeesuksen ajan mahtavat henkilöt odottivat vielä mahtavampaa henkilöä maailmankaikkeuden kuninkaaksi. Ja syntyikin lapsi köyhään perheeseen yksinkertaisessa tallissa, lähes kaikkien tietämättä. Voisiko paremmin saada aistittavaksi tämän kätketyn ja kuitenkin lahjaksi annetun Jumalan salaisuuden kuin avaamalla tulitikkurasian ja näkemällä hymyilevän, kädet ojennettuina olevan pienen hahmon, joka melkein kuin heittäytyy käsiimme?

Vielä tänäänkin on totta: Jumala on niin hienovarainen, että häntä tuskin huomaa. Ja kuitenkin hän on aivan lähellä, kädet aina levällään, valmiina ottamaan vastaan sen, joka häneen turvaa. Tällainen voisi olla uusi määritelmä rukouksesta: käpertyä Jeesuksen kanssa hänen tulitikkurasiansa kätköön, ottaa vastaan hänen rakkautensa ja kertoa hänelle huolet ja murheet sekä ilot ja riemut, joita kantaa sydämessään.

Siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa ja Jumalan armon täyttämää vuotta 2019!

Jeesuksen pikkusisaret Tampereelta

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...