Valitse Sivu

Isä Marco Pasinato hiippakunnan asiainhoitajaksi

Isä Marco Pasinato hiippakunnan asiainhoitajaksi

Helsingin hiippakunnan neuvonantajakollegio on maanantaina 27.5.2019 klo 11 piispantalossa alkaneessa kokouksessaan valinnut kanonisen lain edellyttämällä tavalla hiippakunnalle asiainhoitajan. Asianhoitajan valintaan ryhdyttiin, kun paavi oli hyväksynyt edellisen Helsingin piispan Teemu Sipon SCJ eroanomuksen viikko sitten maanantaina.

Valituksi tuli Pyhän Henrikin katedraaliseurakunnan kirkkoherra isä Marco Pasinato. Hän on syntynyt vuonna 1980, hänet on vihitty papiksi vuonna 2010 ja hän kuuluu hiippakunnassa toimivaan neokatekumaaliseen yhteisöön. Hän jatkaa samalla virassaan katedraalin kirkkoherrana näillä näkymin aina siihen saakka, kun uudeksi kirkkoherraksi jo aiemmin nimitetyn isä Jean Claude Kabezan kausi alkaa 1.9.2019. Tämän jälkeen isä Pasinaton on ollut tarkoitus toimia Redemptoris Mater -lähetysseminaarin rehtorina.

Neuvonantajakollegioon kuuluvat edellisen piispan nimittämät papit Rafał Czernia SCJ, Peter Gebara SCJ, Raimo Goyarrola, Rudolf Larenz, Antoine Lévy OP, Marco Pasinato, Manuel Prado, Zenon Strykowski SCJ, Stanislaw Szymajda SCJ ja Donbosco Thomas.

Hiippakunnan asiainhoitajan tehtävä on ensi sijaisesti johtaa hiippakuntaa sinä aikana, kun hiippakunnalla ei ole piispaa. Hän ei kuitenkaan voi tehdä mitään suuria muutoksia hiippakunnan toiminnassa.

Uuden piispan etsiminen ja nimittäminen on pitkähkö prosessi, josta päävastuun kantaa apostolinen nuntius. Suomen ja kaikkien Pohjoismaiden asioita hoidetaan Tukholmassa toimivasta apostolisesta nuntiatuurista käsin.

Parasta, mitä uskovat tässä tilanteessa voivat tehdä, on varmasti rukoilla hartaasti Jumalaa, että hän kaitselmuksessaan huolehtisi hiippakunnastamme, antaisi viisautta uudelle asiainhoitajalle ja lahjoittaisi lopulta hiippakunnalle mielensä mukaisen piispan.

Pyhä Maria, kirkon äiti, – rukoile puolestamme.
Pyhä Joosef, pyhän kirkon suojelija, – rukoile puolestamme.
Pyhä Henrik – rukoile puolestamme.
Autuas Hemming – rukoile puolestamme.

KATT

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

1 Kommentti

  1. Krysostomos

    Pyhittäjä Johannes Valamolainen, Ora Pro nobis.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...