Valitse Sivu

Erakkomunkki isä Robert on kuollut

Erakkomunkki isä Robert on kuollut

Erakkomunkkina tunnetuksi tullut yhdysvaltalainen trappisti-isä Robert K. Anderson OCSO on kuollut 88 vuoden ikäisenä 29.9.2020. Vuonna 1932 syntynyt isä Robert muutti eremiitaksi Norjaan vuonna 1967 senaikaisen Oslon piispan John Willem Granin OCSO toiveesta. Isä Robert asettui ensin Telemarkin Moelvbrakkeen ja sieltä lähelle Tinnsjøeniä. Vuonna 1977 hän vuokrasi hylätyn pienen maatalon, Hyllandin, jonka Munkelyd Ocisto -niminen säätiö lopulta osti vuonna 1995 (löytyy kartasta nimellä Hylland Munkelyd).

Pitkään isä Robert asui tilalla yksin, mutta vähitellen Hyllandin yhteisö kasvoi kahdella virolaisella munkilla, jotka elävät yhdessä trappistisen hengen mukaisesti pyhän Benedictuksen sääntöä seuraten. Veljet elävät erillisissä majoissa mutta syövät, työskentelevät ja rukoilevat yhdessä. He ovat omin voimin rakentaneet paikalle pienen kirkon, jossa liturgiaa vietetään keskiviikkoisin ja lauantaisin bysanttilaisen riituksen mukaan.

Levätköön rauhassa.

KATT / katolsk.no

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...