Valitse Sivu

Ekumeeninen valtuuskunta Roomassa

Ekumeeninen valtuuskunta Roomassa

Suomalainen ekumeeninen valtuuskunta vierailee perinteiseen tapaan Roomassa pyhän Henrikin juhlapyhän yhteydessä. Valtuuskuntaan kuuluvat katolisesta kirkosta hiippakunnan asiainhoitaja isä Marco Pasinato sekä Turun seurakunnan kappalainen isä Stanislaw Zawilowicz SCJ; ortodoksisesta kirkosta Oulun metropoliitta Elia; ja Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta Helsingin piispa Teemu Laajasalo sekä muun muassa kansliapäällikkö Pekka Huokuna ja kirkkoneuvos Kimmo Kääriäinen. Valtuuskunta tapaa paavi Franciscuksen perjantaina 17.1.2020.

Tänä vuonna valtuuskunta kunnioittaa pyhän Henrikin muistoa katolisella messulla, joka vietetään Pyhän Birgitan kirkossa Piazza Farnesella sunnuntaina 19.1. klo 16. Messussa saarnaa piispa Laajasalo. Paavillisen kristittyjen ykseyden edistämisen neuvoston puheenjohtaja kardinaali Kurt Koch viettää ekumeeninen vesperin samassa kirkossa maanantaina klo 17.30. Siinä saarnaa kansliapäällikkö Huokuna. Messuun ja vesperiin osallistuu myös Cantores Minores -kuoron favoriittiryhmä. Cantores Minores on Helsingin tuomiokirkon maailmankuulu poikakuoro.

KATT

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...