Valitse Sivu

Iskut kirkkoihin pilasivat pääsiäisen ilon

Iskut kirkkoihin pilasivat pääsiäisen ilon

Pääsiäisen ilosanoma, joka on joka vuosi tietysti yhtä suuri ja mullistava uutinen, on tänä vuonna saanut surullisen sivumaun, kun Sri Lankalla on räjäytetty useita pommeja, joiden seurauksena toistasataa ihmistä on kuollut ja useita satoja on haavoittunut. Räjähdykset tapahtuivat pääsiäisaamuna 21.4.2019 ainakin kahdessa katolisessa ja yhdessä evankelisessa kirkossa. Sri Lankan pääkaupungissa Colombossa räjähti pommeja myös kolmessa luksushotellissa.

Catholic News Agencyn mukaan mikään ryhmä ei ole ottanut pommien räjäytystä vastuulleen, mutta kertoo, että viranomaiset ovat olleet huolissaan kotimaahansa viime aikoina palanneiden ISIS-taistelijoiden aiheuttamasta turvallisuusuhasta.

Intian valtamerellä sijaitsevassa Sri Lankassa on noin 21 miljoonaa asukasta, joista n. 70 % on buddhalaisia, 13 % hinduja, 10 % muslimeja ja alle 8 % kristittyjä. Suurin osa kristityistä on katolilaisia, joita on noin 1,5 miljoonaa. Colombon arkkihiippakunnan lisäksi maassa on 11 muuta hiippakuntaa. Colombon arkkipiispa on kardinaali Albert Malcolm Ranjith Patabendige Don. Paavi Franciscus vieraili Sri Lankassa vuonna 2015.

Hyökkäykset kirkkoihin samoin kuin kirkkojen vandalisointi on lisääntynyt viime vuosina ja aivan viimeisinäkin aikoina eri puolilla maailmaa. Kristinusko on tällä hetkellä maailman vainotuin uskonto.

KATT/CNA/YLE

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...