Valitse Sivu

Caritas-kuulumiset ja adventtikeräys

Caritas-kuulumiset ja adventtikeräys

Lahjoita hyvää joulumieltä kotimaan vähävaraisille

Koronaepidemia on vaikuttanut jyrkimmin vähätuloisiin. Caritaksen kotimaan keräyksellä tuetaan vähävaraisia perheitä mm. joulun ruokalahjakorteilla. Lue lisää ja lahjoita osoitteessa: www.caritas.fi/kotimaa.

Voit myös tehdä lahjoituksen suoraan Caritaksen tilille: Danske Bank FI73 8000 1270 1545 04, viite 2325

Mobile Pay: 95959, viite: kotimaa

Keräyslupa: RA/2019/18 (2019-2022)

Muista läheisiäsi luostarituotteilla ja tue Caritaksen avustustyötä

Caritaksen luostarituotekaupasta saat herkulliset muistamiset ja laadukkaat lahjat. Voit tukea toimintaamme ostamalla mm. kosmetiikkatuotteita Notre Dame de Ganagobien luostarista, suklaita Nuestra Senora de los Angelesin luostarista Sevillasta, nicaragualaista ja etiopialaista kahvia, kynttilöitä ja ainutlaatuista nicaragualaista keramiikkaa. Toimistokaupasta voit valita myös jo valmiiksi kauniisti pakatut tuotteet. Kauppa on auki tiistaina 22.12. klo 15-18 sekä keskiviikkona 23.12. klo 10-15 osoitteessa Kuusitie 6, Helsinki. Tarvittaessa kauppa on auki myös sopimuksen mukaan.

Adventtikeräys: Lahjoita toivoa konfliktin keskelle

Burkina Faso kärsii köyhyydestä ja aseellisten ryhmien siviileihin kohdistamasta väkivallasta. Konfliktien vuoksi yli 2000 koulua on suljettu, ja monet perheet ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan. Caritas tukee konfliktialueella toimivia lasten ja nuorten kerhoja, jotta lapset ja nuoret eivät oleskelisi kaduilla ja joutuisi ääriryhmien rekrytoimiksi. 

Kerhoissa lapset saavat tukea lukemisen ja muiden taitojen opetteluun ja heillä on mahdollisuus harrastaa mm. urheilua, musiikkia ja näytelmiä. Nuorille annetaan ammattiin valmistavaa koulutusta. Kaikki osallistujat toivotetaan tervetulleeksi rakkaudella, ja he saavat ymmärrystä ja tukea traumoihinsa. Lapset viettävät aikaa yhdessä ja oppivat tuntemaan toisensa yli etnisten ja kulttuuristen rajojen, mikä toimii tärkeänä esimerkkinä myös heidän vanhemmilleen. Kerhot ehkäisevät radikalisaatiota ja edistävät rauhaisaa yhteiseloa kyläyhteisöissä. Keräys toteutetaan yhdessä Tanskan Caritaksen kanssa.

Lue lisää ja lahjoita osoitteessa: www.caritas.fi/adventti

Voit myös tehdä lahjoituksen suoraan Caritaksen tilille: Danske Bank FI73 8000 1270 1545 04, viite 2231

Mobile Pay: 95959, viite: adventti

Keräyslupa: RA/2019/18 (2019-2022)

Advent Collection: Help for children suffering from conflicts in Burkina Faso

Burkina Faso has been plagued by great poverty and conflict. Due to the conflicts in the country, over 2,000 schools are currently closed, and many are being forced to flee in their own country. 

Caritas therefore supports youth and children clubs in Burkina Faso, where children can meet and develop in a safe environment and be allowed to be children. The children will have the opportunity to do social activities such as sports, music, get help to learn to read and write, make plays and much more. Here they will be welcomed and greeted with love and recognition for the traumas they have been through. They will have the opportunity to be together across ethnic and cultural differences, so that they get to know each other in a natural way and can set an example for their parents. In this way, the children will help counteract radicalization and generally promote peaceful coexistence in their villages. The leisure center is an alternative to being on the street and prevents the children from being radicalized by extreme groups.

Read more and donate: www.caritas.fi/adventti

You can also donate straight to Caritas account: Danske Bank FI73 8000 1270 1545 04, ref 2231

Mobile Pay: 95959, ref: advent

Collection permit: RA/2019/18 (2019-2022)

Toimiston aukiolo joulun aikaan

Caritaksen toimisto on auki poikkeuksellisesti tiistaina 22.12. klo 15-18 ja keskiviikkona 23.12. klo 10-15.

Joulun välipäivinä toimisto on kiinni ja se avataan uudestaan 11.1. normaalein aukioloajoin ma-pe klo 10-15. Alkuvuodesta aukeaa myös upouusi Caritas-kauppa kierrätysvaatteineen. Hävikkiruoanjakelu on seuraavan kerran 21.12. klo 15-16.30 ja se jatkuu taas joulutauon jälkeen 11.1.2021.

Suomen Caritaksen hallitus ja henkilökunta toivottavat kaikille oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

– – – – –

ADVENTTIKERÄYS 2020:

Lahjoita toivoa konfliktin keskelle

Burkina Faso kärsii köyhyydestä ja aseellisten ryhmien 

siviileihin kohdistamasta väkivallasta. Konfliktien vuoksi yli 2000 koulua on suljettu ja monet perheet ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan. Caritaksen adventtikeräys tukee konfliktialueella toimivia lasten ja nuorten kerhoja, jotta lapset ja nuoret eivät oleskelisi kaduilla ja joutuisi ääriryhmien rekrytoimiksi.

​Kerhoissa lapset saavat tukea lukemisen ja muiden taitojen opetteluun ja heillä on mahdollisuus harrastaa mm. urheilua, musiikkia ja näytelmiä. Nuorille annetaan ammattiin valmistavaa koulutusta. Kaikki osallistujat toivotetaan tervetulleeksi rakkaudella, ja he saavat ymmärrystä ja tukea traumoihinsa. Lapset viettävät aikaa yhdessä ja oppivat tuntemaan toisensa yli etnisten ja kulttuuristen rajojen, mikä toimii tärkeänä esimerkkinä myös heidän vanhemmilleen. Kerhot ehkäisevät radikalisaatiota ja edistävät rauhaisaa yhteiseloa kyläyhteisöissä.

Kiitos osallistumisestasi Caritaksen adventtikeräykseen!

Siunattua adventin aikaa toivottaen,

Emerituspiispa Teemu Sippo SCJ

Suomen Caritaksen hallituksen puheenjohtaja

www.caritas.fi/lahjoita

Danske Bank FI73 8000 1270 1545 04

Viite: 2231

Mobile Pay: 95959

Viite: adventti

Keräyslupa: RA/2019/18 (2019-2022)

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...