Valitse Sivu

Caritas-kuulumiset

Caritas-kuulumiset

Osallistu paastokeräykseen ja tue Caritaksen kehitysyhteistyötä

Caritaksen kehitysyhteistyö tukee heikoimmassa asemassa olevia Keniassa, Myanmarissa, Bangladeshissa sekä Nepalissa. Caritaksen yhteistyö paikallisten kumppanien kanssa Myanmarissa ja Keniassa on alkanut jo 2021 ja Bangladeshissa ja Nepalissa tämän vuoden alussa. Työmme tuottaa hyviä tuloksia. Tämän vuoden päästökeräyksen tuotot tukevat Caritaksen kehitysyhteistyöhankkeita ja paikallisia kumppaneita.

Turkanan alue Pohjois-Keniassa on yksi maailman kuivimpia alueita, jossa sataa kolmena päivänä vuodessa. Ilmastonmuutos on pahentanut kuivuutta ja muut päällekkäiset kriisit kuten koronapandemia sekä Ukrainan sota vaikeuttavat tilannetta. Caritaksen paikallisen kumppanin Caritas Lodwarin avulla 718 naista on saanut koulutusta uusiin elinkeinoihin siirtymisessä. Hankkeeseen osallistuvat naiset ovat saaneet uusia taitoja korien punonnassa sekä mehiläisten ja vuohien kasvatuksessa. Lisäksi osana hanketta naisille annetaan mikrolainoja, joilla he pystyvät perustamaan omia pienyrityksiä. Naisten auttamisen kautta hyödyt kohdistuvat myös heidän perheisiinsä, erityisesti lapsiin. 

Myanmar on yksi maailman haavoittuvimmista maista ilmastonmuutoksen vaikutuksille. Kohoavien lämpötilojen sekä yleistyvien luonnonkatastrofien vaikutukset ovat jo nyt tuntuvia myanmarilaisten elämässä. Vuoden 2021 sotilasvallankaappauksen myötä konflikti ja väkivalta ovat myös lisääntyneet maassa ja pienentäneet kansalaisyhteiskunnan tilaa. Paikallinen kumppanimme joutuu jatkuvasti toimimaan lakkauttamisen sekä vangitsemisen uhan alla. Haastavasta tilanteesta huolimatta, kumppanimme on saavuttanut 1260 miestä ja naista sekä heidän perheensä. Hankkeen osallistujat, joista suuri osa ovat maan sisäisiä pakolaisia, ovat saaneet koulutusta kestävästä kehityksestä ja ilmastonmuutoksesta. He saavat työkaluja ja tukea toteuttaa omia kestävää elämäntapaa edistäviä toimintatapoja omissa yhteisöissään ja perheissään. Monet osallistujat kasvattavat oman ruokansa ja saavat koulutusta esimerkiksi luonnonmukaisten lannoitteiden tekemisestä ja käytöstä. Tuki paikalliselle kumppanille humanitaarisen kriisin keskellä on elintärkeää.

Caritaksen tärkeä työ ei olisi mahdollista ilman lahjoittajia. Hyvä tapa tukea Caritaksen kehitysyhteistyötä on liittyä kuukausilahjoittajaksi. Kuukausilahjoittajana saat neljä kertaa vuodessa uutiskirjeen, jossa kerromme tuoreimmat kuulumiset hankkeistamme.

Voit lukea lisää Caritaksen kehitysyhteistyöstä nettisivuiltamme www.caritas.fi/kehitysyhteistyo

TAPAHTUMIA

Tapahtumia Caritaksen toimistolla osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki:

Hävikkiruuanjakelupäivät ovat huhtikuussa maanantaisin 3.4. ja 17.4. klo 15. Jakelu järjestetään Caritaksen toimistolla. Ruokakasseja on rajoitetusti noin 30 kpl joka kerralla. Olemme osa Helsingin kaupungin Stadin safka -jakeluverkostoa. Lisää tietoa osoitteesta ruoka-apu.fi.

Ystävyyden kahvila huhtikuussa keskiviikkona 5.4. klo 15–17, tervetuloa kaikki uudet ja vanhat kävijät! Kahvilapäivinä Caritas-kauppa on auki kello 17 asti.

Caritaksen pääsiäisbasaari palmusunnuntaina 

Tervetuloa basaariin palmusunnuntaina 2.4.2023 kello 10.30–15 Pyhän Henrikin seurakuntasalissa osoitteessa Pyhän Henrikin aukio 1 A. Merkitse tapahtuma jo kalenteriin!

Tervetuloa ostoksille Caritas-kauppaan!  

Kierrätysvaatemyymälässä on runsaasti talvi- ja kevätvaatteita! Kaupasta löytyy myös luostarissa tehtyä kosmetiikkaa sekä laadukasta kahvia ja muita lahjaideoita!

Caritas-kauppa on auki osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki, tiistaista perjantaihin kello 10–15.

Verkkokauppamme on aina auki osoitteessa www.caritas.fi/caritas-kauppa. Verkkokaupasta löydät luostarituotteitamme, kahvia ja Mifukon ihania tuotteita.  

Mifuko on suomalainen yritys, jonka kanssa teemme yhteistyötä kehitysyhteistyöhankkeessamme Keniassa. Mifuko yhdistää pohjoismaisen muotoilun ja kenialaiseen käsityötaitoon. Caritaksen hankkeessa naiset oppivat tekemään koreja, joita myydään myös Suomessa Mifukon kautta. Kierrätysvaatteita myymme vain kivijalkamyymälässä, tervetuloa!

Liity Caritaksen jäseneksi! 

Suomen Caritas tukee kehitysyhteistyöhankkeita Nepalissa, Bangladeshissa, Myanmarissa ja Keniassa. Suomessa Caritaksen työntekijät ja vapaaehtoiset tarjoavat ohjausta ja neuvontaa Caritaksen toimistolla. 

Jäsenet ja kuukausilahjoittajat saavat Cari-taksen uutiskirjeen, joissa kerrotaan kuulumisia hankkeista sekä muusta Caritaksen toiminnasta. Lue lisää jäsenyydestä osoitteesta www.caritas.fi/liity-jaseneksi.

www.caritas.fi

. . .

Kuva: Suomen Caritaksen kehitysyhteistyöhanke Bangladeshissa edistää siirtotyöläisten oikeuksia.

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...