Valitse Sivu

Äiti Tekla Famiglietti OSSS on kuollut

Äiti Tekla Famiglietti OSSS on kuollut

Birgittalaissisarten edellinen yleisabbedissa, äiti Maria Tekla Famiglietti OSSS, on kuollut. Napolin seudulla 23. joulukuuta 1936 syntynyt äiti Tekla kuoli iltapäivällä 3. maaliskuuta 2020. Hän toimi birgittalaissääntökunnan niin sanotun ruotsalaisen haaran yleisabbedissana poikkeuksellisen pitkän ajan aina vuoteen 2016 saakka, jolloin hänen seuraajakseen valittiin äiti Fabia Kattakayam OSSS.

Äiti Tekla muistetaan määrätietoisena ekumeenisten suhteiden kehittäjänä ja birgittalaissääntökunnan ruotsalaisten juurien vahvistajana. Hänet on palkittu lukuisilla ansiomerkeillä, muun muassa Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan komentajamerkillä vuonna 2006.

Äiti Tekla vaikutti keskeisesti hengellisen äitinsä Maria Elisabeth Hesselbladin pyhäksi julistamiseen, joka toteutui lopulta vuonna 2016.

Helsingin hiippakunnan asiainhoitaja isä Marco Pasinato on ilmaissut osanottonsa koko birgittalaissisarten yhteisölle ja ystäville äiti Teklan poismenon johdosta.

Herra, anna hänelle ikuinen lepo,
ja iäinen valo loistakoon hänelle.
Levätköön rauhassa. Aamen.

KATT


Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...