Valitse Sivu

Undantagsbestämmelserna upphör

Undantagsbestämmelserna upphör

De begränsningar som infördes i början av coronapandemin för att förhindra en spridning av coronaviruset och för att trygga människors hälsa upphör att gälla i Helsingfors stift i slutet av april.

I församlingarnas verksamheter återgår vi till normal praxis. Alla uppmuntras ändå fortsättningsvis att sköta hand- och hosthygien samt att inte komma till kyrkan om man har symptom på covid-19 eller andra sjukdomar som lätt sprider sig.

Hädanefter är söndagsplikten, alltså att (på plats) delta i mässan på söndagar och påbjudna högtider igen i kraft. Personer som tillhör olika riskgrupper kan ändå behöva fortsätta att undvika de mässor som i allmänhet drar allra mest folk. Mer information kan man få i sin egen församling.

+     +     +

Under den här påsktiden ber jag er alla att i synnerhet be för dem som har dött i covid-19 och dem som har mist anhöriga i coronapandemin samt för alla dem som har gett dem vård. Jag ber att ni i era böner också minns alla krigsoffer, såväl i Ukraina som på andra håll i världen. Vi ber för en rättvis fred så fort som möjligt.

Vi kan också glädja oss över att församlingarnas liv återgår till det normala. Under de kommande veckorna firas många förstakommunionsfester i församlingarna. Den här mångdubbla festperioden vänder berättigat vår blick mot det eviga livets och ständiga hoppets källa: vår Herre Jesus Kristus. Må han alltid vara våra gärningars och besluts inspiration och djupaste måttstock.

Välsignad påsktid!

Helsingfors, 25 maj 2022

fader Marco Pasinato

Stiftsadministrator

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...