Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Pyhän Jaakobin kirjeestä luemme: ”Jos joku teistä kärsii, hän rukoilkoon; jos joku on hyvillä mielin, hän laulakoon kiitosvirsiä. Vanhurskaan rukous on voimallinen ja saa paljon aikaan” (Jaak. 5:13, 16). Me tarvitsemme rukouksia, erityisesti toinen toistemme puolesta. Yllä oleva lainaus palauttaa mieliimme, että emme ole yksin maailmassa, koska on olemassa Jumala, joka kuulee meitä, ja että meillä on veljiä ja sisaria, jotka rukoilevat meidän kanssamme, minunkin kanssani.

Tämän kuukauden rukouspyyntö muistuttaa meitä, että ihmiskunta on iso perhe, joka asuu talossa, jonka Isä Jumala on meille rakentanut.

Meri peittää yli 70 prosenttia maapallon pinta-alasta. Sen monimuotoinen elämä tuottaa meille ruokaa ja happea. Maailman meriä on vuosisatojen ajan kohdeltu kuin ne olisivat äärettömiä – loputtomia ruoan ja luonnonvarojen lähteitä ja pohjattomia jätekuiluja. Nyt rajat tulevat vastaan ja me alamme vähitellen ymmärtää, miten elintärkeää merten elämän hyvinvointi on meille kaikille.

Jumala rakastaa maailmaa, koska me olemme täällä. Jumalan luonto on rakastaa, niin kuin auringon luonto on loistaa ja lämmittää. Jos Jumala antoi meille maailman, meidän pitäisi pitää siitä huolta, koska jokainen ruohonkorsi on rakkauden merkki.

Neitsyt Maria, Meren tähti, 
rukoile puolestamme.

isä Stanisław Zawiłowicz SC


Rukoilkaamme…

Syyskuu  –  Lähetystyö  

Rukoilkaamme, että poliitikot, tiedemiehet ja taloustieteilijät työskentelisivät yhdessä maailman merien ja valtamerien suojelemiseksi. 

September –  Evangelisationen 

Att att politiker, forskare och ekonomer samarbetar för att skydda världshaven.

Lokakuu  –  Yleinen

Rukoilkaamme, että Pyhän Hengen henkäys synnyttäisi uuden ”lähetystyökevään” kirkossa.

Oktober – Universell

Att att den Helige Andes kraft väcker nytt liv i Kyrkan och förnyar hennes sändningsuppdrag.

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...