Valitse Sivu

Jäsentulot kehittyivät positiivisesti

Jäsentulot kehittyivät positiivisesti

Vuoden 2023 tiedot jäsentulojen kehittymisen osalta ovat valmistuneet. Viime vuonna jäsentuloina kerättiin yhteensä 980 638 € eli paremmin kuin minään aikaisempana vuotena. Edellisvuodesta kasvua oli yli 8 prosenttia. Suurin muutos oli kolehtien kasvussa. Vuonna 2023 kolehteja kerättiin yli 320 000 euroa, yli 50 000 euroa enemmän kuin vuosina 2019 ja 2022, joissa ei näy koronaepidemian vaikutuksia. Jäsentä kohden jäsentuloja maksettiin viime vuonna keskimäärin noin 57 euroa. Tässä on nousua edellisvuoteen verrattuna noin 3 euroa.

Kolehtimaksujen lisääntyminen kertonee ennen muuta siitä, että ihmisiä käy messuissa yhä enemmän. Tämä on tietenkin suuren ilon aihe. Toisaalta on muistettava, että pääasiallisena seurakunnan tukemisen muotona on pidettävä omasta jäsenmaksusta huolehtimista. Jäsenmaksujen kehitys ei ole ollut yhtä suotuisaa. Vuoden takaiseen verrattuna jäsenmaksujen kokonaismäärä nousi noin kahdella tuhannella eurolla, mutta jäsentä kohden pieneni lähes eurolla. Jäsenmaksuja maksettiin vuonna 2023 eniten touko- ja joulukuussa ja vähiten helmi- maalis- ja heinäkuussa. Seurakuntakohtaiset erot jäsenmaksujen osuudessa kaikista jäsentuloista ovat varsin suuret vaihdellen 27 ja 71 prosentin välillä.

Oheisessa kaaviossa näkyy jäsentulojen kehitys vuodesta 2019 alkaen.

KATT


Tue seurakunnan ja kirkon työtä

Jäsenmaksun, kolehdin ja lahjoitusten lisäksi seurakunnan ja kirkon työtä voi tukea myös osallistumalla suoraan eri tarpeita varten perustettuihin rahankeräyksiin. Voit tutustua niihin osoitteessa https://katolinen.fi/avustukset/.

Monissa seurakunnissa on jo mahdollisuus maksaa kolehti myös MobilePay-sovelluksen avulla. Taloudellisen avun lisäksi on aina hyvä myös kysyä, voiko seurakuntaa auttaa jollakin muulla konkreettisella tavalla.

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...