Valitse Sivu

Emerituspaavi Benedictus on kuollut

Emerituspaavi Benedictus on kuollut

Emerituspaavi Benedictus on palannut Isän kotiin.

Pyhän istuimen lehdistötoimisto on ilmoittanut, että emerituspaavi kuoli lauantaiaamuna 31.12.2022 klo 9.34 Rooman aikaa (10.34 Suomen aikaa) Mater Ecclesiae -luostarissa Vatikaanissa. Tuon paikan hän oli valinnut asuintilakseen erotessaan Pietarinviran hoitamisesta vuonna 2013.

Lehdistötoimiston tiedottajan ilmoitus kuului näin: ”Surren ilmoitan teille, että emerituspaavi Benedictus XVI on kuollut tänään klo 9.34 Mater Ecclesiae -luostarissa Vatikaanissa. Lisätietoja annetaan mahdollisimman pian. Maanantaista 2. päivästä tammikuuta 2023 alkaen emerituspaavin ruumista pidetään Pyhän Pietarin basilikassa, niin että uskovat voivat käydä jättämässä jäähyväiset.”

PÄIVITYS:

Suomessa

Pyhän Henrikin katedraalissa vietetään sielunmessu edesmenneen paavin sielun puolesta keskiviikkona 4.1.2023 klo 18.00 (tavallisen iltamessun sijasta). Iltamessun yhteydessä ja koko seuraavan päivän (torstain) ajan on katedraalikirkossa esillä surunvalittelukirja, johon kaikki niin haluavat voivat käydä jättämässä jäähyväiset emerituspaavi Benedictuksen muistoa kunnioittaen.

Hautajaiset Vatikaanissa

Emerituspaavi Benedictuksen varsinainen hautajaismessu pidetään Pyhän Pietarin aukiolla Vatikaanissa torstaina 5.1.2023 klo 9.30 paikallista aikaa (klo 10.30 Suomen aikaa). Hänet haudataan sittemmin Pyhän Pietarin basilikan kryptaan.

Rauha hänen sielulleen.

KATT / Vaticannews.va

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...