Valitse Sivu

Covid 19: kutsu kääntymykseen

Covid 19: kutsu kääntymykseen

Nykyinen maailmanlaajuinen tilanne on tärkeä historiallinen hetki. Me saamme koko ajan uutisia koronavirusepidemiasta. Tarkoitukseni ei ole lisätä mitään uutta. Jotkut ihmiset ovat jopa jo kyllästyneet niin ylenpalttiseen tietoon asiasta. Lääketieteellisellä tasolla on monia eri mielipiteitä koskien viruksen torjuntaa. Poliittisella tasolla on enemmän yhteneväisyyttä.

Joskus tuntuu siltä kuin luonto itkisi tulvilla ja tulipaloilla. Maailmanlaajuiset sodat, terrorismi, kirkkojen tuhopoltot, väkivalta, uusia lakeja eutanasian puolesta ja abortin laajentamiseksi, hyökkäyksiä perhettä ja avioliittoa vastaan… Myös kirkollisella tasolla on monia ongelmia, vainoja, korruptiota, erimielisyyksiä ja kuuliaisuuden kriisi. Olemmeko maailman loppuportilla?

Kyllä, olemme kriisissä. Sekä ihmiskunnassa että kirkossa. Älä ajattele, että olen masentunut nyt syksyn lähestyessä. Se on objektiivinen todellisuus: maailmassa on paljon pahaa. Kuitenkin luulen, että myös hyvää on runsaasti. On paljon enemmän hyvää kuin pahaa. Hyviä ihmisiä on paljon enemmän kuin pahoja. Mutta kyllä pahuutta on, myös hyvissä ihmisissä, minussakin.

Jotkut ovat kysyneet, onko tämä pandemia Jumalan rangaistus. Kehotan sinua kysymään asiaa häneltä suoraan henkilökohtaisessa rukouksessasi. Hän vastaa sinulle.

Puhutaan rokotteesta, joka näyttää pelastavan tämän maailman virukselta, ihmisten eristämiseltä ja talouskriisiltä. Mutta estääkö rokote tämän maailman todelliset pahuudet?

Kun Neitsyt Maria ilmestyi Fatimassa, hän puhui ilmestysten kolmannessa salaisuudessa parannuksesta ja kääntymyksestä. Jumala on äärettömän kärsivällinen ja armollinen. Mutta onko sillä rajaa? Luulen, että me ihmiset olemme tuo raja. Meidän pelastuksemme on Jumalan raja. Jollei se onnistu, peli päättyy.

Ratkaisu tähän globaaliin kriisiin on moniosainen. Rokote on yksi niistä. Mutta todellinen rokote ja lopullinen tehokas hoito on henkilökohtainen kääntymys. Jumala kutsuu meitä kääntymykseen. Herramme kutsuu meidät ripittäytymään.

Ehkä se ei ole minun käsissäni, että meitä vaivaavat pahat katoavat. Mutta minun käsissäni on saada Jumalan armo ja pyytää sitä muille. Hänen armonsa on runsas.

Neitsyt Maria pyytää meitä rukoilemaan ruusukkoa. Ehkä se on paras rokote, paras hoitokeinomme maailman muuttamiseksi. Minä ainakin yritän. Kun rukoilen ruusukkoa joka päivä, pyydän Herralta minun omaani ja koko maailman kääntymystä. Varmaankin sinä teet samoin. Onko joku muu halukas muuttamaan maailmaa?

isä Raimo Goyarrola

Tietoja kirjoittajasta

Raimo Goyarrola

Isä Raimo Goyarrola on Pyhän Ristin ja Opus Dein prelatuurin pappi, joka toimi Helsingin hiippakunnan yleisvikaarina vuoteen 2019 asti.

1 Kommentti

  1. Arto KaArma

    Kaikissa maailman kriiseissä ollaan lopulta päästy se tosiasian eteen mikä meidät pelastaa antaan rohkeuden, lohduttaa vie eteenpäin armollinen Jumala Herra Jeesus Kristus.
    Älä epäile meidän turvamme ja elämämme kivijalka on Jumalan pyhä Sana..
    Muista että Jeesus on tie, totuus ja elämä. Vain hänen kauttaan ja hänessä on pelastus myös koronasta . Rukous on työkalu. Halleluja!

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...