Valitse Sivu

Caritas-kuulumiset

Caritas-kuulumiset

Paastokeräys 2020.

Anna nuorelle tulevaisuus

Kolumbian Pereirassa sadasta koulunsa aloittaneesta vain 67 käy sen loppuun. Koulunsa keskeyttäneitä uhkaa huumeiden käytön ja jengeihin kuulumisen kierre. Iwoka-ohjelma auttaa riskiryhmiin kuuluvia nuoria kouluttamalla heistä tukioppilaita peruskoulun ensimmäisten luokkien oppilaille. Koulutuksen läpikäyneet nuoret auttavat pienempiä lapsia läksyissä ja opettavat heille ystävyyttä, kunnioitusta ja muuta tärkeää esimerkkinsä kautta. 

”Iwoka-ohjelma oli minulle hyvin merkityksellinen ja tärkeä oppimiskokemus. Se opetti minulle kärsivällisyyttä ja ymmärrystä. Aluksi en uskonut ollenkaan siihen mitä tein, vaan menin opettamaan lapsia, koska minun täytyi, ei siksi, että olisin halunnut. Mutta ajan myötä lasten kiintymys ja luottamus sai minut todella sitoutumaan työhön. Iwoka-ohjelman ansiosta muutuin ihmisenä ja aloin ymmärtää asioita, joilla ei ollut aiemmin elämässäni merkitystä.” 

– Iwoka-ohjelman läpikäynyt Camila Osorio

Caritaksen tukema Iwoka-ohjelma vähentää merkittävästi nuorten syrjäytymistä, parantaa heidän tukemiensa lasten oppimistuloksia sekä koulujen yhteishenkeä vähentäen kiusaamista. Ennen kaikkea se antaa vaikeista lähtökohdista ponnistaville lapsille ja nuorille mahdollisuuden erilaiseen tulevaisuuteen.

Danske Bank FI73 8000 1270 1545 04 

Viite 2257

MobilePay: 95959              

Keräyslupa: RA/2019/18 (2019-2022)

Hyvät hiippakuntalaiset,

Paaston aikana kirkko kehottaa uskovia rukouksen ja pidättäytymisen lisäksi lähimmäisenrakkauteen. Yksi tapa toteuttaa lähimmäisenrakkautta on lahjoittaa esimerkiksi pidättäytymisen kautta säästynyt rahasumma hiippakunnan paastouhriin.

Tämänvuotinen Caritaksen paastokeräys tukee Kolumbian Pereirassa toimivaa Iwoka-ohjelmaa, joka antaa vaikeista olosuhteista ponnistaville lapsille ja nuorille mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen. 

Suosittelen lämpimästi tätä keräystä!

Hyvää paaston aikaa toivottaen

+ Teemu Sippo SCJ
Helsingin emerituspiispa

Ystävyyden kahvilan kevät

Ystävyyden kahvila järjestetään seuraavina keskiviikkoina klo 15-17 Caritaksen toimistolla (Kuusitie 6, Helsinki): 18.3., 15.4., 13.5. ja 10.6. Luvassa lämminhenkistä keskustelua ja yhdessäoloa kahvin, teen sekä voileipien äärellä. Tervetuloa!

Paikalla on Caritaksen sosiaalityöntekijä Hannele Liukkonen. Hannelelta voit myös varata henkilökohtaisen keskusteluajan, jos sinulla on sosiaaliturvaan tai elämänhallintaan liittyviä kysymyksiä tai haluat jutella elämäntilanteestasi. Hannelen puhelinnumero on 040 256 6275 ja sähköposti hannele.liukkonen@caritas.fi.

Liity Caritaksen jäseneksi – saat alennusta luostarituotteista

Jäsenemme tekevät osaltaan avustustoimintamme mahdolliseksi! Tänä vuonna jäsenmaksunsa maksaneet saavat myös 10 prosentin alennuksen luostarituotteistamme. Luostarituoteostoksia voit tehdä toimistollamme (Kuusitie 6, Helsinki) ja verkkokaupassamme (www.caritas.fi/caritas-kauppa). Alle 25-vuotiaille jäsenillemme jäsenmaksun maksaminen on vapaaehtoista. 

Tervetuloa palmusunnuntain basaariin 5.4. Pyhän Henrikin katedraalin seurakuntasaliin!

Welcome to Palm Sunday Bazaar on April 5th in St. Henry’s Cathedral’s parish hall!

Välkomna till palmsöndagens basar den 5.4. i St. Henriks katedralens församlingssal!

Lisätietoja / In English / på svenska: 

www.caritas.fi 


Tervetuloa Caritaksen vuosikokoukseen sekä 60-vuotisjuhlaseminaariin!

Vuosikokous järjestetään Pyhän Marian kirkon seurakuntasalissa (Mäntytie 2, Helsinki) maanantaina 20.4. klo 16.30. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Lämpimästi tervetuloa! 

Suomen Caritaksen juhlavuosiseminaari järjestetään Studium Catholicumin (Ritarikatu 3B) Angelicum-salissa tiistaina 21.4. kello 9-12. Puhujat ja tarkka aikataulu vahvistetaan myöhemmin.

Välkommen till Caritas årsmöte och jubileumsseminarium!

Mötet hålls i Sankta Maria kyrkans församlingssal (Tallvägen 2, Helsingfors) måndagen 20.4. klo 16.30. Kaffeservering. Varmt välkommen! 

Caritas Finlands jubileumsseminarium ordnas i Studium Catholicums Angelicumsal (Riddaregatan 3B) tisdagen den 21.4. kl 9-12. Talare och exakt tidtabell tillkännages senare.

Welcome to the Annual General Meeting and Caritas’ anniversary seminar!

The Annual General Meeting of Caritas Finland will be held in the Parish Hall of St. Mary’s Church (Mäntytie 2, Helsinki) on Monday April 20th at 4.30 pm. Coffee will be served. Welcome!

The 60th year anniversary seminar of Caritas Finland will be held in the Angelicum Hall at the Studium Catholicum (Ritarikatu 3B) on Tuesday April 21st at 9-12. The speakers and detailed schedule will be announced later.

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...