Valitse Sivu

Caritas-kuulumiset

Caritas-kuulumiset

Suomen ja Viron Caritasten välistä yhteistyötä 

Syyskuussa Caritas Europan organisaatioiden kehittämisestä vastaava johtaja Marc Somers vieraili Suomessa ja Virossa. Samalla alkoi Caritas Europan pyynnöstä Suomen Caritaksen konsultaatiotuki Viron Caritakselle. Viron Caritas on nyt hyvin samanlaisessa tilanteessa, kun Suomen Caritas 10 vuotta sitten, jolloin piispan kanssa yhteistyössä lähdettiin rakentamaan Caritasta osaksi hiippakuntaa.  

Virossa toiminta on tähän asti ollut vapaaehtoispainotteista ja heillä on vain yksi palkattu työntekijä. Pääsihteeri Larissa Franz-Koivisto ja hallituksen jäsen, rahastonhoitaja Meisa Dano toteuttivat Caritas Europan johtajan Marc Somersin kanssa yhteisen matkan Tallinnaan. 

Caritas Viron toimisto sijaitsee Piritan alueella, missä toimii myös Birgittalaissisarten vierasmaja. Matkalla he tapasivat myös piispa Philippe Jourdanin. He kertoivat piispalle, miten Suomen Caritas aikanaan tuli osaksi hiippakunnan toimintaa Suomessa.

Ennen Viron-matkaa Marc Somers tutustui tarkemmin Suomen Caritaksen toimintaan, kun hän tapasi sekä työntekijöitä että hallituksen jäseniä. Hän antoi myös hyviä vinkkejä toimintamme kehittämiseen. Hän tutustui myös Suomen Caritaksen verkostoihin, kuten Kirkon Ulkomaanavun ihmisiin, sekä tapasi Sininauhaliiton toiminnanjohtajan Pekka Lundin.

”Kun tämä projekti alkoi, oli kuin valo olisi saapunut kyläämme”

Caritas Lodwarin, Suomen Caritaksen ja Inter-Culturin yhteistyöhanke Keniassa on päättymässä tämän vuoden lopussa. Caritaksen pääsihteeri Larissa ja kehitysyhteistyön asiantuntija Laura Silver vierailivat Kenian Turkanassa Kerion ja Kangatothan alueilla. Hanke on Ulkoministeriön tukema.

Turkanassa kuivuus jatkuu nyt neljättä vuotta. Hanke on toteutettu kylissä, joihin on vaikea pääsy ja joissa elinkeinot ovat haastavia. Kahden päivän aikana Franz-Koivisto ja Silver vierailivat Nangitonyn, Nadoton, Nakwaperitin, Kangatothan, Naorosin ja Akatumanin kylissä. 

Hankkeen myötä 720 naista on saanut taitoja mehiläisten kasvatuksessa ja korien tekemisessä, vuohien kestävyyden parantamisessa sekä saanut pienlainoja, joilla naiset ovat perustaneet omia yrityksiä. Hankkeen avulla naisten tulotaso on noussut ja heidän sekä heidän perheidensä ruuan saanti on parantunut. Naiset kertovat käyttävänsä saatuja varoja lasten koulunkäyntiin, ruokaan sekä lääkkeisiin.

Hankkeen aikana vierailimme myös paikallisen kumppanimme Caritas Lodwarin työntekijöiden kanssa Kirkon Ulkomaanavun toimistolla, Suomen suurlähetystössä sekä Caritas African ja Caritas Kenyan toimistolla. Valmistaudumme hankkeen päättymiseen vuoden lopussa. Eri verkostot ja verkostojen laajentaminen on tärkeää jatkorahoituksen löytämiseksi ja yhteistyön tiivistämiseksi.

Tuo tekstiileitäsi Caritaksen ompelupalveluun!

Caritas -ompelimossa voit teettää korjausompelua ja tilaustöitä. Korjauttamalla tai muodistamalla vanhan vaatteen autat vähentämään tekstiilijätettä. Palvelun tuotoilla tuet Suomen Caritaksen toimintaa.

Jos olet epävarma kannattaako jokin vaate korjata tai muodistaa, niin tule näyttämään se meille. Ompelija kertoo mitä on mahdollista tehdä ja antaa hinta-arvion korjauksesta.

Otathan yhteyttä ja sovi käynnistä etukäteen: caritas@caritas.fi, viestin otsikko ”ompelupalvelu”.

Tapahtumia Caritaksen toimistolla osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki

Hävikkiruuanjakelupäivät ovat maanantaina 16.10. ja 30.10. kello 15–16. Jakelu järjestetään Caritaksen toimistolla. Ruokakasseja on rajoitetusti noin 30 kpl joka kerralla. Olemme osa Helsingin kaupungin Stadin safka -jakeluverkostoa. Lisää tietoa osoitteesta ruoka-apu.fi.

Ystävyyden kahvilan kahvilapäivät loka-marraskuussa ovat keskiviikkona 11.10 ja 8.11.kello 15–17. Tervetuloa!

Tervetuloa ostoksille Caritas-kauppaan!  

Kaupasta löytyy myös luostarissa tehtyä kosmetiikkaa sekä laadukasta kahvia ja teetä.

Myymme myös Mifukon ihania tuotteita. Mifuko on suomalainen yritys, jonka kanssa teemme yhteistyötä kehitysyhteistyöhankkeessamme Keniassa. Mifuko yhdistää pohjoismaisen muotoilun kenialaiseen käsityötaitoon. Caritaksen hankkeessa naiset oppivat tekemään koreja, joita myydään myös Suomessa. 

Caritas-kauppa on auki osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki, tiistaista perjantaihin kello 10–15.

Verkkokauppamme on aina auki osoitteessa www.caritas.fi/caritas-kauppa. Kierrätysvaatteita myymme vain kivijalkamyymälässä, tervetuloa!

Liity Caritaksen jäseneksi! 

Jäsenet ja kuukausilahjoittajat saavat Caritaksen uutiskirjeen, joissa kerrotaan kuulumisia hankkeista sekä muusta Caritaksen toiminnasta. Lue lisää jäsenyydestä osoitteesta www.caritas.fi/liity-jaseneksi.

www.caritas.fi

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...