Valitse Sivu

Caritas-kuulumiset

Caritas-kuulumiset

Caritaksen paastokeräys tukee paimentolaisnaisten toimeentuloa ja ruokaturvaa Keniassa

Caritaksen kehitysyhteistyöhanke edistää parempaa toimeentuloa ja ruokaturvaa paimentolaiskansaan kuuluville naisille sekä heidän perheilleen Turkanan maakunnassa, Keniassa. Luoteis-Kenian kuivilla alueilla sijaitseva Turkanan maakunta on yksi Kenian köyhimmistä alueista ja nälän uhka on jatkuvasti läsnä. Ruokaturvan toteutumiseksi ihmisillä tulisi olla mahdollisuus hankkia riittävästi turvallista ja ravinteikasta ruokaa terveellisen ja aktiivisen elämän ylläpitämiseksi. Ilmastonmuutoksen aiheuttamat toistuvat kuivuudet ovat kärjistäneet paimentolaisyhteisöjen haavoittuvuutta johtaen ruokaturvan heikentymiseen entisestään. Turkanakansan perinteinen riippuvuus luonnonvaroista, alueen historiallinen syrjäytyneisyys ja infrastruktuurin puute tekevät heidät erityisen haavoittuviksi elinympäristön muutoksille. 

Caritaksen kehitysyhteistyöhanke vahvistaa naisten ja heidän perheidensä ruokaturvaa ja elinkeinoja Kerion ja Kangatothan hallintoalueilla Turkanan maakunnassa kehittämällä vanhoja elinkeinoja ja luomalla uusia toimeentulon muotoja. Hankkeeseen osallistuvien naisten kanssa perustetaan yhteisöllisiä säästö- ja lainausryhmiä sekä heille tarjotaan koulutusta mehiläisten hoidossa, hunajan prosessoinnissa ja parempilaatuisten korien punonnassa. Lisäksi parannetaan hunajan, lihan ja korien markkinoille pääsyä sekä parannetaan paikallista vuohikantaa sekoittamalla siihen enemmän lihaa ja maitoa tuottavaa vuohirotua.

Kehitysyhteistyöhanke alkoi viime vuonna ja jatkuu vuoden 2023 loppuun saakka. Siihen osallistuu 18 naisryhmää kuudessa yhteisössä eli yhteensä 540 naista. Lisäksi 3240 heidän perheenjäsentään hyötyy epäsuorasti hankkeesta. Hanketta toteutetaan yhteistyössä paikallisen Caritas Lodwarin sekä Inter-Culturin kanssa. 

Tukemalla Caritaksen paastokeräystä tuet kenialaisten naisten sekä heidän perheidensä ruokaturvan parantumista, elinkeinojen vahvistumista ja naisten voimaantumista toimimaan uudenlaisin tavoin oman ja perheidensä hyvinvoinnin parantamiseksi.

Voit tehdä lahjoituksen verkkosivuillamme osoitteessa www.caritas.fi/lahjoita tai lahjoittamalla suoraan Caritaksen tilille joka on viereisessä laatikossa.

Lämmin kiitos tuestasi! 

CARITAKSEN PAASTOKERÄYS

Saaja: Suomen Caritas ry 

Tili: FI73 8000 1270 1545 04

Viite: 2257 

Mobile pay: 95959 

Viesti: Kenia

Keräyslupa: RA/2019/18 (2019–2022)

Tapahtumia

Tapahtumia Caritaksen toimistolla 

osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki

Ystävyyden kahvila 

kerran kuussa keskiviikkoisin kello 15–17. Maaliskuun kahvila pidetään 16.3.2022. 

Hävikkiruoanjakelu 

joka toinen maanantai klo 15–16. Maaliskuun jakopäivät ovat 7.3. ja 21.3.2022.

Koronatilanteen vuoksi hävikkiruoanjakelu järjestetään tällä hetkellä Caritaksen toimiston ulkopuolella. Jonottamaan voi tulla klo 14.50. Ruokakasseja on rajoitetusti noin 30 kpl joka kerralla.

Tapahtuma Jyväskylässä:

Ystävyyden kahvila 

23.3.2022 klo 15–17. Entisessä Katolisten sisarten leikkikoulussa osoitteessa Kalervonkatu 6, 40100 Jyväskylä. Ystäväkahvilan emäntänä Caritaksen hallituksen jäsen Gloria Lapitan. Ensimmäisessä Ystävyyden kahvilassa mukana Caritaksen sosiaaliohjaaja Hannele Liukkonen.

The first Friendship Café 

in Jyväskylä on Wednesday March 23 at 3-5 pm. Address: Former Katolisten Sisarten Leikkikoulu, Kalervonkatu 6, 40100 Jyväskylä.

Muutokset tapahtumiin mahdollisia.

Liity Caritaksen jäseneksi!

Suomen Caritas tukee kehitysyhteistyöhankkeita Myanmarissa ja Keniassa. Suomessa Caritaksen työntekijät ja vapaaehtoiset ovat tarjoavat sosiaaliohjausta maahanmuuttajille Caritaksen toimistolla. Jäsenet ja kuukausilahjoittajat saavat halutessaan Caritaksen uutiskirjeen, joissa kerrotaan kuulumisia hankkeista sekä muusta Caritaksen toiminnasta. Lue lisää jäsenyydestä osoitteesta www.caritas.fi/liity-jaseneksi

www.caritas.fi

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...