Valitse Sivu

Caritas-kuulumiset

Caritas-kuulumiset

Tervetuloa ostoksille Caritaksen uuteen second hand -vaatekauppaan! 

Caritaksen remontin myötä uudistunut kauppa on laajentanut valikoimaansa kierrätysvaatteisiin. Suomen Caritas tekee yhteistyötä espanjalaisen vaatealan yrityksen Inditexin kanssa, joka omistaa muun muassa Zara -myymälät. Suomen Caritaksen vaatekeräyslaatikoita on kaikissa Zara ja Massimo Dutti -liikkeissä Suomessa. Keräyslaatikoihin voi lahjoittaa vaatteita, jotka myydään tai kierrätetään Caritaksen kautta.  

Caritaksen kaupan valikoimista löytyy siis jatkossa käytettyjä naisten, lasten ja miesten vaatteita. Tervetuloa tutustumaan! Caritaksen toimisto ja kauppa (Kuusitie 6, Helsinki) ovat avoinna arkipäivisin klo 10-15. Kaupasta löydät yhä myös tutut luostarisuklaat ja saippuat, joita voi tilata myös verkon kautta osoitteesta caritas.fi/caritas-kauppa.      

Lastenkoti tarjoaa perheen perheettömille Jaavalla

Suomen Caritas tukee Penghiburin lastenkotia Jaavalla, Indonesiassa. Penghibur merkitsee paikallisella kielellä lohduttajaa, ja lastenkodin työn tarkoituksena on tarjota lohtua, toivoa ja rohkaisua hylätyille lapsille. Penghiburin lastenkodin perustaja Anna-Liisa Jaanu-Ismudjito palasi Suomeen loppuvuodesta nykyisten ja entisten lastenkodin lasten hyvästelemänä, vanhimmat olivat jo keski-ikäisiä, mutta muistivat yhä suurella rakkaudella Anna-Liisaa ja lastenkodissa viettämäänsä aikaa! Lastenkodin lapset ovat yhtä suurta perhettä, joka on syntynyt Anna-Liisan ja hänen edesmenneen aviomiehensä Suprapton työn ja rakkauden tuloksena. Lastenkodin toimintaa jatkavat nyt paikalliset työntekijät Semarangin katolisen hiippakunnan siipien alla. Lastenkodissa asuu tällä hetkellä 16 lasta, ja lastenkoti tukee myös läheisiä köyhien perheiden lapsia koulumaksuissa. Toivomme, että lahjoitukset Suomesta jatkuvat lastenkodin tarpeisiin, ja että Anna-Liisan ja ”Lohduttajan” työ voisi tulevaisuudessakin tarjota lohtua ja rakastavan perheen lapsille Jaavalla. Lastenkotia voi tukea lahjoittamalla Suomen Caritaksen kehitysyhteistyöhön osoitteessa: www.caritas.fi/lahjoita tai ryhtymällä kuukausilahjoittajaksi.           

Uudet hankkeet alkamassa Keniassa ja Myanmarissa

Suomen Caritas on myös aloittamassa kaksi uutta ulkoministeriön tukemaa kolmivuotista hanketta Keniassa ja Myanmarissa. Keniassa Turkana-paimentolaisheimoon kuuluvat naiset perustavat hankkeen tuella naisten ryhmiä ja saavat koulutusta vuohienhoidossa, korinpunonnassa ja mehiläistenhoidossa parantaakseen elinkeinojaan. Myanmarissa yhteiskunnallisesti aktiivisia nuoria naisia ja miehiä rohkaistaan toimimaan ympäristöoikeudenmukaisuuden puolesta paikallisyhteisöissään sekä maan laajuisesti järjestämällä heille koulutusta, verkostoitumistilaisuuksia sekä tukea omille paikallisille aloitteille ympäristöoikeudenmukaisuuden puolesta.   

Tule vapaaehtoiseksi kehitysyhteistyöhankkeisiin! 

Jos vapaaehtoistyö Caritaksen kehitysyhteistyöhankkeiden parissa kiinnostaa, niin ole yhteydessä Sara Simonseniin: sara.simonsen@caritas.fi, puh. 040 7795 877 tai tule käymään Caritaksen toimistolla. Vapaaehtoiset voivat osallistua muun muassa tapahtumien järjestämiseen sekä hankkeiden hallinnollisiin tehtäviin ja viestintään. Lisäksi Caritaksen kautta on mahdollista päästä mukaan erilaisiin kehitysyhteistyön koulutuksiin ja työryhmiin. Kunhan koronatilanne sallii, järjestämme hanketapaamisia Caritaksen toimistolla, joissa suunnittelemme yhdessä tulevaa toimintaa. Kaikki kiinnostuneet tervetuloa!    

Caritaksen kehitysyhteistyöhankkeita sekä Penghiburin lastenkotia voi tukea vapaaehtoistyön lisäksi ryhtymällä säännölliseksi lahjoittajaksi osoitteessa caritas.fi/kuukausilahjoitus. Pienikin säännöllinen tuki auttaa meitä suunnittelemaan avustustoimintaamme pitkäjänteisemmin.  

Kiitos adventtikeräykseen lahjoittaneille! 

Kiitos kaikille Caritaksen adventtikeräykseen sekä kotimaan keräykseen lahjoittaneille! Molempiin kohteisiin voi yhä lahjoittaa tammikuun ajan. Adventtikeräysvaroilla tuetaan lasten ja nuorten kerhotoimintaa Burkina Fasossa yhteistyössä Tanskan Caritaksen kanssa. Kotimaan keräyksen varoilla jaettiin jouluisia ruokalahjakortteja vähävaraisille seurakuntien kautta. Lisäksi varoilla tuetaan kesäisin lasten ja nuorten osallistumista kesäleireille. Lahjoittaa voi lahjoitussivujemme kautta: caritas.fi/lahjoita, tai tilinumeroon: 

Suomen Caritas ry 
Danske Bank FI73 8000 1270 1545 04
Viite: 2231 (adventtikeräys) tai 2325 (kotimaa)
Keräyslupa: RA/2019/18 (2019-2022)

Caritaksen tulevia tapahtumia: 

Ystävyyden kahvilat keväällä  

Ystävyyden kahvilat jälleen keskiviikkoisin 10.2.; 10.3.; 14.4.; 12.5. ja 9.6. klo 15-17 Caritaksen toimistolla. Rentoa yhdessäoloa ja rupattelua kahvi- tai teekupposen äärellä. Kahvila on avoin kaikille.  

Ystävyyden kahvilan retki Espooseen tutustumaan WeeGee-museokeskukseen torstaina 18.2.  Aikataulu tarkentuu, kun ajanmukaiset koronainfot ovat tiedossa. Ilmoittautumiset Hannelelle puh. 040 2566275 tai email hannele.liukkonen@caritas.fi. 

Cafe con leché online – espanjankielinen kahvila

Espanjankielinen etäkahvila perjantaisin 22.1., 12.2., 19.3., 23.4., 21.5. klo 12-13.

Tervetuloa espanjankieliseen kahvilaan jutustelemaan etäyhteyksien avulla! Ilmoittaudu osoitteeseen caritas@caritas.fi, niin lähetämme sinulle osallistumislinkin. Sopii myös espanjaa opiskeleville! (tarvittaessa voimme käyttää myös suomea/englantia) 

www.caritas.fi

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...