Valitse Sivu

Caritas-kuulumiset

Caritas-kuulumiset

Caritas ehkäisee nuorten syrjäytymistä Kolumbiassa

Kolumbian Pereirassa sadasta koulunsa aloittaneesta vain 67 käy sen loppuun. Koulunsa keskeyttäneitä uhkaa huumeiden käytön ja jengeihin kuulumisen kierre. Suomen Caritaksen tukema Iwoka-ohjelma auttaa riskiryhmiin kuuluvia nuoria kouluttamalla heistä tukioppilaita peruskoulun ensimmäisten luokkien oppilaille. Koulutuksen läpikäyneet nuoret auttavat pienempiä lapsia läksyissä ja opettavat heille ystävyyttä, kunnioitusta ja muita hyveitä esimerkkinsä kautta. 

Iwoka-ohjelma vähentää merkittävästi nuorten syrjäytymistä, parantaa heidän tukemiensa lasten oppimistuloksia sekä koulujen yhteishenkeä vähentäen kiusaamista. Ennen kaikkea se antaa vaikeista lähtökohdista ponnistaville nuorille mahdollisuuden erilaiseen tulevaisuuteen. 

Iwoka-ohjelman tuki on ollut nuorille erityisen tärkeää koronakriisin aikana. Kolumbiassa monella koululaisella mahdollisuudet etäopiskeluun ovat heikot tai olemattomat. Iwoka on tarjonnut nuorille apua puhelimitse ja WhatsAppin kautta, kun muu tuki on ollut tavoittamattomissa.

Ystävyyden kahvilan syksyn toiminta 

Ystävyyden kahvila on kaikille avoin kohtaamispaikka. Syksyn kahvilat järjestetään seuraavina keskiviikkoina klo 15-17 Caritaksen toimistolla (Kuusitie 6, Helsinki): 12.8., 9.9., 14.10., 11.11. ja 9.12. Luvassa lämminhenkistä keskustelua ja yhdessäoloa kahvin, teen sekä voileipien äärellä. Tervetuloa!

​Paikalla on Caritaksen sosiaalityöntekijä Hannele Liukkonen. Hannelelta voit myös varata henkilökohtaisen keskusteluajan, jos sinulla on sosiaaliturvaan tai elämänhallintaan liittyviä kysymyksiä tai haluat jutella elämäntilanteestasi. Hannelen puhelinnumero on 040 256 6275 ja sähköposti hannele.liukkonen@caritas.fi.

Café con leche on-line –Caritaksen e-kahvila espanjaksi

7.8., 4.9., 2.10., 6.11. & 4.12. a las / klo / at 12-13

Bienvenidos a platicar e intercambiar ideas en un ambiente cordial! Para participar, nos puedes enviar tu dirección de correo electrónico a caritas@caritas.fi y te mandaremos el link.

Tervetuloa espanjankieliseen kahvilaan jutustelemaan etäyhteyksien avulla! Ilmoittaudu osoitteeseen caritas@caritas.fi, niin lähetämme sinulle osallistumislinkin. Sopii myös espanjaa opiskeleville, sillä tarvittaessa voimme käyttää myös suomea tai englantia.

Welcome to our on-line Spanish Café! Register by sending an email to caritas@caritas.fi and we will send you instructions for participation. Also suitable for beginners in Spanish language as we can use English or Finnish if needed.

Caritaksen toimisto avoinna taas

Caritaksen toimisto on auki ma-pe klo 10-15 ja sopimuksen mukaan. Tervetuloa jutustelemaan, saamaan sosiaaliohjausta tai ostamaan luostarituotteitamme! Osoite on Kuusitie 6, Helsinki. 

Caritas office reopens

Caritas office is open Monday throuh Friday from 10 am to 3 pm and on agreement. Welcome to chat, tp get social guidance or to shop our monastery products! The address of the office is Kuusitie 6, Helsinki.


Tervetuloa Caritaksen vuosikokoukseen!

Koronaepidemian vuoksi siirretty vuosikokous järjestetään Pyhän Marian kirkon seurakuntasalissa (Mäntytie 2, Helsinki) tiistaina 25.8. klo 17.00. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Lämpimästi tervetuloa! 

Välkommen till Caritas årsmöte!

Mötet hålls i Sankta Maria kyrkans församlingssal (Tallvägen 2, Helsingfors) tisdagen 25.8. klo 17.00. Kaffeservering. Varmt välkommen! 

Welcome to the Annual General Meeting!

The Annual General Meeting of Caritas Finland will be held in the Parish Hall of St. Mary’s Church (Mäntytie 2, Helsinki) on Tuesday August 25th at 5 pm. Coffee will be served. Welcome!


Caritaksen tukema Iwoka-ohjelma kouluttaa vaikeista lähtökohdista ponnistavia nuoria pienten koululaisten kummioppilaiksi. Kummit auttavat nuorempia muun muassa koulutehtävissä. Koulutus ja vastuullinen tehtävä ovat muuttaneet monen nuoren elämän parempaan suuntaan.

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...